EUROLYGA 2023

Trenerio išvada: „V. Kariniauskas įrodė, kad komanda jo klauso“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė yra teisingame kelyje. Taip pasirengimą Rio de Žaneiro olimpiadai po paskutinių kontrolinių rungtynių sekmadienį San Paule su Brazilija (62:64) įvertino treneris Jonas Kazlauskas.

V.Kariniauskas įšoko į olimpinį traukinį.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Kariniauskas įšoko į olimpinį traukinį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 11:56 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:08 AM

„Visą laiką norisi dar geriau. Kaip besiruoštum, kokioje formoje bebūtum – kaip studentui trūksta tos vienos dienos. Bet galvoju, jog daugiau mažiau viskas – normaliai“, – cituoja basketnews.lt trenerio mintis po rungtynių.

Lietuvos rinktinė laimėjo 8 iš 10 kontrolinių mačų, minimaliai pralaimėjusi būsimiems varžovams B grupėje (Argentinai 85:86 ir Brazilijai 62:64).

„Yra niuansų, tačiau jų visą laiką bus. Jeigu būtų ideali gynyba, komandos būtų įmetusios po nulį taškų, bet taip nebūna. Yra taisytinų dalykų, tačiau komanda – teisingame kelyje“, – teigė J.Kazlauskas.

Dar prieš rungtynes su Brazilija jam teko priimti sprendimą įtraukti į galutinį dvyliktuką Vaidą Kariniauską, nes Edgaras Ulanovas pasitempė čiurną.

„Vaidas – tikras įžaidėjas. Ne tiek svarbu, ką jis pats daro aikštėje, kiek svarbu, kaip tuo metu komanda žaidžia. Ketvirtose rungtynėse iš eilės V.Kariniauskas įrodė, kad komanda jo klauso ir jis susitvarko su įžaidėjo funkcijomis. Be abejonės, jaunam žaidėjui dar yra daug kur tobulėti, bet su juo bent jau mes nekrentame į duobę“, – gyrė rinktinės naujoką J.Kazlauskas.

Pats V.Kariniauskas basketnews.lt sakė, kad tikėjosi vykti į olimpiadą: „Labai geras jausmas. Džiaugiuosi, kad esu reikalingas komandai ir stengsiuosi jai padėti kaip įmanoma geriau. Tikiuosi pasiseks. Vykau su ta mintimi, kad turiu šansą patekti, nes treneris pasakė, kad tai nėra galutinis dvyliktukas, o tiesiog reikia jį paskelbti olimpiniam komitetui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.