EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas – apie saugumą Rio ir patirtį Argentinoje

Mindaugas Kuzminskas po Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotės atidžiai klausė Jono Kazlausko patarimų ir vienas paskutiniųjų paliko treniruočių bazės krepšinio aikštę.

M.Kuzminskas patenkintas sąlygomis Rio.
M.Kuzminskas patenkintas sąlygomis Rio.
M.Kuzminskas patenkintas sąlygomis Rio.
M.Kuzminskas patenkintas sąlygomis Rio.
Daugiau nuotraukų (2)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondetas, Rio de Žaneiras (Brazilija)

Aug 4, 2016, 7:35 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:57 PM

26 metų 205 cm Vienas rinktinės lyderių daug tikisi iš savo debiutinės olimpiados ir džiaugiasi kiekviena diena, leidžiama olimpiniame Rio.

– Ar daug norinčių nusifotografuoti su Lietuvos krepšininkais? – žurnalistai paklausė M.Kuzminsko.

– Tikrai ne (juokiasi – red.). Į olimpiadą atvyko tūkstančiai geriausių pasaulio sportininkų, todėl natūralu, kad mes nežinome užsienio lengvaatlečių, plaukikų, taip ir kiti sportininkai nežino mūsų.

Man tai yra pirmoji olimpiada ir esu viskuo patenkintas. Sportininkai siekia aukščiausių tikslų, todėl tiek mes, tiek jie laikosi režimo. Tik galbūt kai kurie sportininkai, ruošdamiesi atidarymui, repetuoja savo valstybės himną, todėl kartais miegant tenka paklausyti (šypsosi).

– Rio nėra itin saugus miestas – ar ėmėtės papildomų atsargumo priemonių?

– Mes nelabai išeiname iš olimpinio kaimelio – treniruotė, namai, maistas. Keletą kartų išėjome aplankyti garsiausių miesto vietovių, o daugiau kaip ir nekišame nosies.

Tačiau važiuodami autobusu matome, kad gatvėse – nemažai policijos, kareivių. Apsauga sustiprinta, todėl pavojaus nejaučiame.

– Ar esate patenkintas pasiruošimo olimpiadai etapu?

– Manau, kad viskas gerai. Užsigrūdinome, ypač Argentinoje, kur sąlygos nebuvo pačios geriausios. Bet pasiruošimo metu reikia išvažiuoti iš Lietuvos, gerai, kad išvažiavome anksčiau – adaptavomės ir prie klimato, prie laiko, prie aplinkos.

– Ko gero, po teisėjavimo Argentinoje jau niekas nebenustebins?

– (juokiasi). Tokie dalykai užgrūdina. Be to, turnyre Brazilijoje, San Paule, teisėjavimas buvo aukščiausio lygio. Geriau, kad švilptų prieš tave, o ne už tave. Kitaip atvažiavus į turnyrą būtų sunkiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.