EUROLYGA 2023

Treniruote nepatenkintas J.Kazlauskas: „Reikia padaryti išvadas“

Didžiausia ir įspūdingiausia pasaulyje sporto šventė – ant slenksčio, tačiau Jonui Kazlausko galvoje – taktiniai apmąstymai, darbiniai rūpesčiai, o ne šventinės nuotaikos.

J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
J.Kazlausko dar laukia daug darbo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 4:53 AM, atnaujinta May 16, 2017, 11:10 PM

61-erių specialistui tai jau penktoji per karjerą olimpiada.

Iki olimpinio starto Rio de Žaneire liko trys dienos, o Lietuvos rinktinės treneris anaiptol nėra patenkintas tuo, ką mato per treniruotes.

„Kai atvažiavome į kaimelį, prasidėjo rutina. Treniruotė buvo nelabai kokia, vyrai nusivalkioję. Reikia padaryti išvadas ir rytdienos treniruotė turi būti kokybiškesnė“, – po vakarinės treniruotės, vykusios šalia Olimpinio parko esančioje treniruočių bazėje „Athletes Park“, kur krepšinio rinktinėms pastatytas didžiulis angaras su keturiomis krepšinio aikštėmis, atviravo Lietuvos rinktinės strategas.

Pusantro mėnesio trukęs pasiruošimas, startavęs Palangoje, o finišavęs San Paule, prabėgo greitai ir efektingai, tačiau nepavyko išvengti nemalonių duobių. Giliausia buvo Argentinoje, kur prastas sąlygas mirkdė kiauras arenos stogas, o vainikavo atšauktas mačas su Australija.

„Negalvojome, kad šalyje, kur yra tokio lygio komanda, gali būti tokios sąlygos, sugriūti rungtynės. Tai dabar justi“, – apgailestavo J.Kazlauskas.

Jis neslėpė, kad trūko dar vieno draugiško mačo, tačiau paskutinę akimirką rasti varžovą buvo sudėtinga, o Nigerijos pasiūlymą teko atmesti, nes nenorėta žaisti dar vienų rungtynių su būsima grupės varžove.

– Treneri, ar rinktinės žaidimo kreivė pasiruošimo metu nuosekliai kilo aukštyn?lrytas.lt paklausė J.Kazlausko.

– Nežinau, ar kilo, ar buvo tame pačiame lygyje, tiesiog dirbome pagal savo planą. Krepšinis nebuvo labai blogas, norėjosi jį pratęsti, bet šiandien treniruotė nebuvo kokybiška.

– Pirmasis varžovas olimpinėse žaidynėse – Brazilija, su kuria sužaidėte paskutinį draugišką mačą. Dėl to pasiruošimas šiam mačui – sudėtingesnis ar priešingai – lengvesnis?

– Bus sunku, nes tai yra gera komanda ir jis žais namie. Tradiciškai pirmosios rungtynės būna labai sunkios. Be abejonės, laukiu nelengvų rungtynių. Daugiau pridurti ir prognozuoti negaliu. Aišku, stengsimės. Reikia padaryti išvadas po šios treniruotės.

– Jums tai – penktosios olimpinėse žaidynės. Ar galite palyginti save su tais laikais ir dabar: ar labai pasikeitėte per tiek metų?

– Oi, daug metų prabėgo.. 1996 metais aš buvau trenerio asistentas, turėjome nuostabia komandą, o už tų žaidėjų plačių pečių galėjo daug kas pasislėpti.

Sidnėjuje buvome jauna komanda, niekas iš mūsų nieko nesitikėjo, bet kuo toliau demonstravome gražų krepšinį. Žinote, kaip pasibaigė, norėtųsi, kad ir ši komanda tokį krepšinį demonstruotų. Atsimenu, pirmosiose rungtynėse su italais neįmetėme 50 taškų ir pralaimėjome.

Tie mačai visada būna sunkūs. Nesakau, kad bus taip pat, nes nežinau, kaip bus. Džiaugiuosi, kad Lietuva daug tiki iš šios komandos, bet norėčiau, kad nesukeltumėte per daug įtampos.

– Prieš startą daugiau džiaugsmo nei nerimo?

– Aš jau susitaikiau – ką pasiruoši, tą ir turi. Dabar svarbu, kuriuos vyrus nuraminti, kuriuos – sukrėsti. Esame šiek tiek išsimušę. Eiliniai darbai.

– Kaip vertinate Manto Kalniečio sportinę formą?

– Nebloga ta jo sportinė forma. Jis rodo drąsą, nori būti lyderiu. Bet viską vertinsime, kai baigsis olimpinės žaidynės. Draugiškos rungtynės yra kitokios – daug trenerių naudoja kitokias gynybas ir vėliau gali viską pakeisti. Mes prieš Naujuosius metus pasirašinėjome kontraktus dėl draugiškų – ką suradome, tas sukrito į vieną grupę ir kažką keisti buvo vėlu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.