EUROLYGA 2023

Į penktąsias žaidynes atvykęs J.C.Navarro aplenkė Šarą

Ispanas Juanas Carlosas Navarro ir brazilė Adriana Pinto (Adrianinha) įrašė savo pavardes tarp didžiausių olimpinio krepšinio legendų. Jie tapo vos penktuoju ir šeštuoju krepšininkais (skaičiuojant ir vyrus, ir moteris), dalyvavusiais penkeriose olimpinėse žaidynėse.

J.C.Navarro.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.C.Navarro.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 7, 2016, 5:42 PM, atnaujinta May 16, 2017, 2:44 PM

Iki šiol tuo pasigirti galėjo tik puertorikietis Teofilo Cruzas, brazilas Oscaras Schmidtas, australas Andrew Gaze‘as ir amerikietė Teresa Edwards. Šiame trumpame sąraše ypač pažymėtina T.Edwards, visose penkeriose žaidynėse iškovojusi medalius (keturis aukso ir vieną bronzos).

Ir J.C.Navarro, ir Adrianinha pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvavo 2000 metais Sidnėjuje ir nuo tada nepraleido nė vieno olimpinio turnyro. Abu yra tapę prizininkais. Adrianinha laimėjo bronzos medalį 2000 metais, J.C.Navarro iškovojo du sidabro medalius 2008 ir 2012 metais.

Rio de Žaneiro vyrų turnyre dalyvauja keli krepšininkai, kuriems šios žaidynės – ketvirtos. Tai – argentiniečiai Emanuelis Ginobili, Luisas Scola, Andresas Nocioni ir Carlosas Delfino, ispanai Pau Gasolis, Felipe Reyesas, Rudy Fernandezas ir Jose Manuelis Calderonas, australas Davidas Andersenas, kinas Yi Jianlianis ir amerikietis Carmelo Anthony. Jie nepraleido nė vienerių olimpinių žaidynių nuo 2004 metų.

Tarp Lietuvos krepšininkų daugiausiai olimpinių žaidynių dalyvavo Šarūnas Jasikevičius. Jis mūsų šalies garbę gynė keturiuose olimpiniuose turnyruose nuo 2000 iki 2012 metų. Tarp dabartinių rinktinės krepšininkų daugiausiai olimpinės patirties sukaupė Robertas Javtokas ir Jonas Mačiulis. Jie dalyvauja trečiose olimpinėse žaidynėse.

Nors J.C.Navarro dalyvavo daugiausiai olimpinių žaidynių, Rio de Žaneire jis nėra vyriausias krepšininkas. Dar vyresnis – 39-erių E.Ginobili. 36-eri šiais metais sukako brazilui Alexui Garciai, F.Reyesui, R.Javtokui, L.Scolai, brazilui Guilherme Giovannoni, P.Gasoliui, J.C.Navarro ir D.Andersenui.

Tuo tarpu moterų turnyre Adrianinha, kuriai gruodį sukaks 38-eri, yra vyriausia. Šiuo metu taip pat 37-eri yra baltarusei Natalijai Trafimavai ir amerikietei Tamikai Catchings.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.