EUROLYGA 2023

Internautai juokiasi: pliekia krepšinio komentatorių M. Rainį

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė privertė nervintis sirgalius, bet galiausiai sėkmingai pradėjo Rio žaidynes, jų starte 82:76 palauždama šeimininkus brazilus. Tačiau ne ką rečiau sirgaliai, rungtynes stebėję prie televizoriaus ekrano, už galvos griebėsi ne dėl antroje rungtynių pusėje pavojingai tirpusio skirtumo tarp rinktinių, bet dėl mačą komentavusio Mindaugo Rainio.

M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
M.Rainiui – aštri kritika.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-08-08 17:40, atnaujinta 2017-05-16 12:04

Po rungtynių žinomą vyrą pliekė, kas netingėjo.

„Gyvenime esu komentavęs tik vieną sporto šaką, kurią žinau skersai išilgai, ir tai nebuvo lengva. Todėl mandagiai atsisakau pasiūlymų pakomentuoti kartu su kažkuo kokį nors sportą, nes geram komentatoriui reikia ne tik apsiskaitymo, iškalbos ir greito gebėjimo vertinti situaciją, bet ir nuolatinės praktikos.

Bet...

Jeigu vakar būčiau komentavęs kašį, jeigu būčiau įmetęs 250 g pigaus konjako, užsirišęs vieną akį, visą laiką įbedęs akis į Tinderio programėlę ir dar viena ranka glostydamas į studiją priklydusį šunį, jaučiu, kad vis tiek būčiau supratęs, kad kai ekrane rodomi 0:00 ir krepšininkai eina iš aikštelės, tai yra ketvirčio pabaiga, o ne minutės pertraukėlė“, – „Facebook“ paskyroje rašė žinomas žurnalistas Andrius Tapinas.

Populiarus krepšinį „Facebook“ tinkle apžvelgiantis puslapis „Trys su nesportine“ dar labiau pašiepė M.Rainį.

Mindaugas Rainys apie savo komentavimo karjeros pradžią: „Pradžioje mes padarėme keletą bandymų, manęs paklausė keletas autoritetingų žmonių, ir jie nusprendė, kad aš galiu komentuoti.“

Kas yra šie autoritetingi žmonės ir ar jie tikrai egzistuoja?

Apie atsidavimą rinktinei bei mažą kiekį laiko praleidimo su šeima olimpinių žaidynių metu: „Kai žaidžia Lietuvos rinktinė, tai visada yra geras pasiteisinimas. Tu sakai – atleisk, aš esu reikalingas trims milijonams žiūrovų.“

Tu komentuoji Lietuvos rinktinės rungtynes, nes esi TV3 sporto skyriaus vadovas, o ne dėl to, kad esi kažkam reikalingas. Neadekvačiai reaguojantis į situacijas, kalbantis nereikšmingus dalykus, nepastebintis svarbių momentų ir visai nesuprantantis krepšinio subtilybių. Prasčiausias krepšinio komentatorius Lietuvoje.

Linkiu stiprybės rinktinės fanams olimpinių žaidynių metu besiklausant šias Rainio sapaliones. Bus nelengva, bus sunku“, – rašė vienas grupės administratorių.

Jam čia pat pritarė garsus humoristas Paulius Ambrazevičius.

„Aš tai nuoširdžiai nesuprantu vieno dalyko – kodėl pagrindinius krepšinio turnyrus komentuoja žmogus, kuris sezono metu nekomentuoja krepšinio? Pataisykit, jeigu klystu, bet nepamenu, kad būčiau girdėjęs jį komentuojant kokią nors Eurolygą, NBA ar net LKL (išskyrus Karaliaus Mindaugo taurę).

Komentavimas yra vienas tų dalykų, kur turi nuolat praktikuotis, kad galėtum gerai daryti savo darbą, – vien dėl to, kad žaidėjus pažintum, aš jau nekalbu apie elementarias krepšinio taisykles, kaip skirti žingsnius nuo dvigubo ir pan. Siųsti Rainį į olimpines žaidynes ir čempionatus yra tas pats, kas siųsti tenisininką, kuris nežaidžia niekur per metus, – tai nuvažiavęs be praktikos į olimpines jis tikrai pralaimės sausai. Ai, pala, čia nelabai tinkamas pavyzdys.

O jei rimtai – aš su malonumu klausyčiausi Vyšniausko, Reklaičio, Čeponio, Ryčio Kazlausko ar dar kokio nors kito komentatoriaus iš studijos Vilniuje nei Rainio iš pačių olimpinių žaidynių...“ – rašė jis.

Kiti M.Rainį lygino su Seimo nare Birute Vėsaite.

„Tas bičas krepšinyje – kaip B.Vėsaitė rinkimų sąraše. Niekas nesupranta kodėl, bet kaskart vis tiek yra“, – šmaikštavo žurnalistė Rita Miliūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.