EUROLYGA 2023

Nigerija jau yra aplamdžiusi šonus Lietuvos krepšininkams

Nigerijos rinktinė gana neseniai įsiveržė į Afrikos krepšinio lyderių gretas. Didžiausios Afrikos valstybės krepšininkai kol kas tik kartą tapo žemyno čempionais, vos dukart dalyvavo pasaulio pirmenybėse ir taip pat tik antrą kartą iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes.

Paulius Jankūnas.<br>AFP nuotr.
Paulius Jankūnas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-08-09 17:54, atnaujinta 2017-05-16 09:30

„D‘Tigers“, kaip vadinama Nigerijos nacionalinė komanda, tarp stipriausiųjų – reti svečiai, todėl turėjo nedaug progų susitikti su pasaulio elitui priklausančia Lietuvos rinktine.

Tačiau Nigerija jau turi kuo pasigirti – jos sąskaitoje yra viena pergalė prieš Lietuvos krepšininkus.

Lietuvos ir Nigerijos rinktinės iki šiol žaidė dvejas oficialias rungtynes. Abejos įvyko 2012 metais: pirmosios – olimpiniame atrankos turnyre Karakase, antrosios – Londono olimpinėse žaidynėse.

„D‘Tigers“ lietuvius nustebino atrankos turnyre, kurio pirmajame etape įveikė Kęstučio Kemzūros treniruojamą mūsų šalies komandą 86:80. Tiesa, Lietuvos rinktinė jau buvo beveik užsitikrinusi kelialapį į ketvirtfinalį – mūsiškius nublokšti už jo ribų galėjo nebent pralaimėjimas kosminiu skirtumu. Nigerijos komanda buvo labiau motyvuota – jai būtinai reikėjo pergalės.

Pralaimėtose rungtynėse Lietuvos rinktinėje daugiausiai taškų pelnė Linas Kleiza (22), Šarūnas Jasikevičius (14) ir Martynas Pocius (13). Nigerijos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Derrickas Obasohanas (20), Al-Farouqas Aminu (16) ir Tony Skinnas (15).

Kelialapius į olimpines žaidynes iškovojo abi komandos, o po keturių savaičių jos susitiko Londono olimpinėje arenoje. Joje vaizdas buvo visiškai kitoks.

Lietuvos rinktinė jau pirmosiomis minutėmis pradėjo tolti, antrojo kėlinio viduryje triuškino varžovus 29:11 ir nesunkiai laimėjo 72:53.

Lietuvos rinktinėje daugiausiai taškų pelnė L.Kleiza (13), Darius Songaila (12) ir Rimantas Kaukėnas (10), Nigerijos – Ike Diogu (12), A.F.Aminu (12) ir Alade Aminu (10).

Rio de Žaneiro žaidynėse Lietuvai atstovauja šeši krepšininkai, kovoję su Nigerijos komanda Londone: Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Antanas Kavaliauskas, Jonas Valančiūnas ir Paulius Jankūnas. Robertas Javtokas prieš ketverius metus žaidė atrankos turnyre, bet patyrė traumą ir nerungtyniavo Londone.

Nigerijos komandoje nuo tada liko penki žaidėjai: I.Diogu, A.Aminu, Chamberlainas Oguchi, Derrickas Obasohanas ir Ekene Ibekwe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo