EUROLYGA 2023

Olimpinis krepšinis: ketvirtosios dienos apžvalga

Brazilai įveikė ispanus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilai įveikė ispanus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Aug 10, 2016, 12:55 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:47 AM

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre visos komandos sužaidė dar tik po dvejas rungtynes, o po Europos čempionės Ispanijos rinktinės kojomis jau dreba žemė. Ispanai antradienį patyrė antrąjį pralaimėjimą ir kartu su Afrikos čempionais Nigerijos krepšininkais atsidūrė B grupės apačioje.

Į priekį išsiveržė antrąsias pergales iškovojusios Lietuvos ir Argentinos rinktinės, o Kroatijos ir Brazilijos krepšininkai turi po vieną pergalę.

Antradienį šioje grupėje visos trejos rungtynės baigėsi vienženkliu skirtumu: Lietuva nugalėjo Nigeriją 89:80, Brazilija – Ispaniją 66:65, Argentina – Kroatiją 90:82.

Pasiaukojimas. Ispanai buvo individualiai stipresni, brazilai labiau stengėsi, o valia ir pasiaukojimas buvo svarbesni nei krepšinio įgūdžiai. Taip galima trumpai apibūdinti šeimininkams laimingai pasibaigusias pirmąsias antradienio rungtynes.

Jose dažniau pirmavo Brazilijos komanda, o trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose porą sykių atrodė, jog Ispanijos rinktinės dainelė jau sudainuota. Tačiau brazilai, nutolę 9-11 taškų skirtumu, pernelyg skubėjo dar labiau padidinti persvarą, o varžovų klaidomis pasinaudoję ispanai abukart išlygino rezultatą.

Įtampa neatslūgo iki pat paskutinių akimirkų, o ispanai antrąsias rungtynes pralaimėjo taip pat, kaip pirmąsias. Likus 5,5 sek. brazilas Marquinhosas pataisė netaiklų komandos draugo Marcelo Huertaso metimą ir persvėrė rezultatą 66:65. Europos čempionams liko pakankamai laiko, tačiau Sergio Llullio metimas tikslo nepasiekė. Lygiai taip pat, kaip prieš dvi dienas per rungtynes su kroatais pabaigti lemiamos atakos nepavyko Pau Gasoliui.

Lyderis. Rezultatyviausiai Brazilijos rinktinėje žaidė 11 taškų įmetęs M.Huertasas. Bet rungtynių didvyrio vardo labiausiai buvo vertas Kauno „Žalgirio“ naujokas Augusto Lima. Jis šeimininkavo abiejose baudos aikštelėse, neleido įsibėgėti varžovų lyderiui P.Gasoliui, atkovojo 10 kamuolių ir pelnė 9 taškus.

P.Gasolis, kuris per pirmąsias rungtynes su kroatais pelnė 26 taškus, o pernai per Europos čempionatą įmesdavo vidutiniškai 25,6 taško, atsitrenkęs į Brazilijos aukštaūgių sieną pataikė tik 4 iš 11 metimų ir tenkinosi kukliais 13 taškų.

Spurtas. Nors Argentinos ir Kroatijos komandų rungtynės irgi baigėsi vienženkliu skirtumu, jose viskas buvo daug aiškiau. Argentiniečiai lemiamą smūgį smogė dar trečiajame kėlinyje, kurio pirmoje pusėje per 3,5 minutės padidino persvarą nuo 46:40 iki 61:43.

Spurtą užvedė gynėjai Emanuelis Ginobili ir Facundo Campazzo, o pabaigė tritaškį pataikę Luisas Scola.

Būtent L.Scola buvo varžovams sunkiausiai pagaunamas „beltų-žydrų“ žaidėjas. Jis pelnė 23 taškus.

Tiesa, Kroatijos krepšininkai ketvirtajame kėlinyje dar pasispardė. Kroatai priešpaskutinę minutę sumažino atsilikimą iki 4 taškų, bet argentiniečiai kontroliavo situaciją, o varžovų įkarštį vėl atvėsino L.Scola.

NBA. Kroatijos rinktinėje naudingiausiai žaidė trys NBA krepšininkai: šią vasarą sutartį sudaręs Dario Šaričius (19 taškų) ir už Atlanto jau įsitvirtinę Bojanas Bogdanovičius (18) bei Mario Hezonja (16).

Argentinos komandoje pirmaisiais smuikais taip pat griežė NBA lygos veteranai L.Scola ir E.Ginobili (13 taškų), tačiau treneris Sergio Hernandezas nuo suolo visai nepakėlė Nicolaso Brussino, kuris šią vasarą tapo pirmuoju krepšininku, perėjusiu į NBA tiesiai iš Argentinos lygos.

Čempionai. Keturių žemynų čempionai olimpiniame turnyre dar neturi pergalių. Po dvi nesėkmes patyrė Europos čempionė Ispanija, Afrikos čempionė Nigerija, Azijos čempionė Kinija ir Amerikos čempionė Venesuela.

Lyderiai. Po dviejų turų rezultatyviausias olimpinio turnyro žaidėjas yra australas Patrickas Millsas, pelnantis 23,5 taško. Lietuvis Mantas Kalnietis užima aštuntąją vietą (vid. 18,5 tšk.). Lietuvos rinktinės įžaidėjas yra antras pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 10). Jį lenkia tik šių metų NBA čempionas australas Matthew Dellavedova (vid. 11,5).

5 iš 7 tritaškių (71,4 proc.) pataikęs Renaldas Seibutis pirmauja pagal tolimų metimų taiklumą. Kas toliau? Po trečiojo turo B grupėje kažkuri komanda taps vienvalde lydere – ketvirtadienį tarpusavyje susitiks pirmaujančios Lietuvos ir Argentinos rinktinės. Kitose rungtynėse žais Brazilija – Kroatija ir Ispanija – Nigerija.

Trečiadienį A grupėje susitiks: Serbija – Prancūzija, Australija – JAV ir Venesuela – Kinija.

Dienos penketas

Mantas Kalnietis (Lietuva). 21 taškas (4/5 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 10/12 baudų) ir 12 rez.perd. per 31 min.

Jonas Mačiulis (Lietuva). 21 taškas (5/11 dvitaškių, 3/3 tritaškių, 2/2 baudų) per 29 min.

Marquinhosas (Brazilija). 10 taškų (5/8 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir 5 atk.kam. per 21 min.

Augusto Lima (Brazilija). 9 taškai (3/6 dvitaškių, 3/3 baudų) ir 10 atk.kam. per 28 min.

Luisas Scola (Argentina). 23 taškai (5/10 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 4/9 baudų) ir 9 atk.kam. per 36 min.

Dienos žaidėjas

Mantas Kalnietis (Lietuva).

Rezultatai

Brazilija – Ispanija 66:65. M.Huertasas 11, Marquinhosas 10/ P.Gasolis 13, S.Llullis 11.

Lietuva – Nigerija 89:80. M.Kalnietis ir J.Mačiulis po 21, R.Seibutis 12, J.Valančiūnas 10/ I.Diogu 19, M.Umeh 17, A.Aminu 12.

Argentina – Kroatija 90:82. L.Scola 23, E.Ginobili ir N.Laprovittola po 13/ D.Šaričius 19, Boj.Bogdanovičius 18, M.Hezonja 16.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo