EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo prancūzams A. Džordževičius pliekė savo žaidėjus

Aleksandras Džordževičius užsidėjęs akinius analizavo rungtynių protokolą. Serbijos rinktinės treneris iš karto po finalinio rungtynių švilpuko pradėjo ieškoti nesėkmės priežasčių. O nesėkmė – skaudi. Olimpinio turnyro A grupės rungtynėse serbai paskutinėmis sekundėmis 75:76 nusileido Prancūzijos komandai ir patyrė antrąją nesėkmę per trejas rungtynes.

A.Džordževičius pyko, kad žaidėjai nebuvo susikaupę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Džordževičius pyko, kad žaidėjai nebuvo susikaupę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzų lyderis nesužaidė gerų rungtynių, bet svarbiausią akimirką ėmėsi iniciatyvos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzų lyderis nesužaidė gerų rungtynių, bet svarbiausią akimirką ėmėsi iniciatyvos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 11:08 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:26 AM

Serbijos komanda tragiškai pradėjo rungtynes ir jau penktąją minutę atsilikinėjo 4:20. Tačiau kovingiesiems serbams pavyko net tik išlyginti rezultatą, bet ir išsiveržti į priekį – likus kiek daugiau nei trims minutėms jie pirmavo 75:70.

Vis dėlto prancūzai nepalūžo ir išplėšė pergalę varžovams iš rankų – lemiamą metimą pataikė Prancūzijos rinktinės žvaigždė Tony Parkeris.

„Rungtynes pradėjome labai prastai – kai kurių jaunų žaidėjų nesusikaupimas tiesiog nepriimtinas. Per didžiąją pertrauką jie iš manęs išgirdo įvairių žodžių.

Tokiose rungtynėse susikaupimo prarasti negalime nei minutei – žaidėjai kažkokiu būdu turi tai suprasti, – po rungtynių pyko A.Džordževičius. – Nesu patenkintas dėl to, žaidėjai turi žinių, patirties, tačiau rungtynių su tokia varžove kaip Prancūzija pradėti taip negalime.

Pakeičiau komandos sudėtį, kuri buvo labiau susikaupusi – mes pradėjome žaisti savo žaidimą ir sugrįžome. Nemėgstu pernelyg individualių pasirodymų, nemėgstu, kai išeiname už žaidimo plano ribų. O pirmajame kėlinyje būtent taip ir atsitiko. Ir negaliu to paaiškinti.

Panašių dalykų buvo ir rungtynėse su Australija – mes apie tai kalbėjome, analizavome, bet tai ir vėl pasikartojo. Komanda turi suprasti, kad taip negali būti.“

Serbija ir Prancūzija į Rio olimpiadą prasibrovė per atrankos turnyrus, todėl jų olimpinė vasara prasidėjo gana anksti. Be to, dar prieš olimpiadą šios komandos tarpusavyje žaidė net tris kartus – visas pergales buvo iškovojusi Serbija.

„Su Prancūzija šią vasarą žaidėme keturis kartus. Tris kartus laimėjome, tačiau ketvirtą kartą tai padaryti prieš tokią komandą tikrai nėra lengva. O toks prastas startas mums visiškai nepadėjo“, – apgailestavo A.Džordževičius.

Serbų viltis iškovoti pergalę palaidojo T.Parkeris – nors prancūzų lyderis šios rungtynėse surinko vos šešis taškus ir sužaidė kukliai, paskutinį metimą jis atliko nepriekaištingai. Priešpaskutinė serbų ataka baigėsi klaida, o desperatiškas B.Bogdanovičiaus tritaškis nuo aikštės vidurio tikslo nepasiekė.

„Žinojome, kaip baigti rungtynes, kamuolys buvo tinkamose rankose, tačiau padarėme klaidą, kurios negalėjome sau leisti. Dėl to praradome galimybę patys metimu baigti rungtynes. Prieš T.Parkerį gynėmės gerai didžiąją dalį rungtynių, bet jis tiesiog pataikė tą metimą“, – sakė A.Džordževičius.

Treneris sulaukė klausimo, ar jo komanda šiame mače negudravo ir pernelyg nesistengė dėl pergalės renkantis varžovus, tiksliau vengiant JAV rinktinės atkrintamosiose varžybose.

„Mes dar niekur nepatekome“, – nukirto A.Džordževičius. – Patikėkite, mes visada kovojame dėl pergalės ir po šio mačo rūbinėje žaidėjai buvo labai nusiminę.“

Serbams A grupėje dar liko rungtynės su JAV ir Kinijos komandomis. Prancūzija dar žais su Venesuela ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.