EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas po pergalės – apie M. Kuzminsko šou ir M. Grigonį

Marius Grigonis starto penkete vietoj Renaldo Seibučio, Ado Juškevičiaus debiutas olimpiadoje ir daug taktinių sumanymų. Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas olimpinio krepšinio turnyro B grupės rungtynėse su Argentina kruopščiai dėliojo žaidimo schemą ir pranoko patyrusius varžovus – lietuviai šventė pergalę po emocingos kovos 81:73.

J.Kazlauskas apsidžiaugė, kad iššovė ir M.Kuzminskas.<br>lrytas.lt montažas
J.Kazlauskas apsidžiaugė, kad iššovė ir M.Kuzminskas.<br>lrytas.lt montažas
J.Kazlauskas.<br>V.Dranginio (LTOK) nuotr.
J.Kazlauskas.<br>V.Dranginio (LTOK) nuotr.
M.Kuzminskas buvo rezultatyviausias.<br>AP nuotr.
M.Kuzminskas buvo rezultatyviausias.<br>AP nuotr.
J.Kazlausko reakcijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Kazlausko reakcijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Kazlausko reakcijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Kazlausko reakcijos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 6:32 AM, atnaujinta May 16, 2017, 4:07 AM

Lietuvos rinktinei ši pergalė – labai svarbi: grupėje kol kas nenugalėti lietuviai beveik užsitikrino vietą olimpiados ketvirtfinalyje.

Vienas pagrindinių pergalės kalvių buvo Mindaugas Kuzminskas, kuris įspūdingai sužaidė trečiąjį kėlinį, o iš viso pelnė 23 taškus. „New York Knicks“ naujokas nusipelnė Lietuvos rinktinės stratego pagyrų.

„Pagaliau ir jis iššovė. Džiaugiamės. Mūsų komanda nenuspėjama. Vieną dieną Jonas Mačiulis, kitą dieną M.Kuzminskas, trečią – Paulius Jankūnas. Dabar laukiame – Jonas Valančiūnas. Stabiliausiai žaidžia Mantas Kalnietis. Labai stabiliai žaidžia M.Kalnietis, tik reikia jam daugiau poilsio – per daug jis buvo aikštėje“, – po rungtynių kalbėjo J.Kazlauskas.

– Treneri, buvo labai emocingos rungtynės.

– Labai sunkios – visomis prasmėmis. Ir psichologiškai – matėte, koks buvo sirgalių palaikymas. O ir varžovas – labai pajėgus, jis jautėsi kaip namie. Nors buvo pakankamai sunku, džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį ir mums pasisekė laimėti.

– Rungtynėse ne kartą buvo atkarpų, kai viena ar kita rinktinė sumažindavo skirtumą ir išsiverždavo į priekį. Kas tai lėmė?

– Tose atkarpose tiek mūsų trenerių štabas, tiek varžovų gaudėme tam tikrus žaidimo niuansus. Tik į pabaigą buvo per mažai jėgų, todėl atakos buvo gana statiškos. Norėjosi geresnės kokybės – tam reikia geresnės gynybos iš atsarginių žaidėjų suolelio. Dabar, kai įtampa, tikiuosi, šiek tiek aprims, bus geriau.

– M.Grigonis pasirodė starto penkete – kodėl taip nusprendėte ir kaip vertinate jo žaidimą?

– Šį kartą išskaičiavome teisingai, nes R.Seibutis nusileidžia E.Ginobili ūgiu ir mes bijojome greitų jo pražangų. Tą ir pamatėme trečiojo kėlinio pradžioje. M.Grigoniui buvo paaiškinta, kaip jam reikia gintis, ir, mano manymu, jo žaidimas buvo sėkmingas ir jis mums labai padėjo.

- Kaip vertinate gynybą prieš Argentinos rinktinės lyderius E.Ginobili ir L.Scola?

– Daugiau ar mažiau teigiamai. E.Ginobili metė 17 baudų, o mūsų visa komanda – 19 baudų. Tai daug ką pasako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.