EUROLYGA 2023

Kroatai su Lietuva dar nežaidė, o jau – didvyriai

Kroatijos krepšininkams kelialapis į Rio de Žaneirą vos prieš pusantro mėnesio atrodė nepasiekiama ar labai labai sunkiai pasiekiama svajonė. Dar birželio mėnesį kroatai vieningai tvirtino, kad beveik neturi galimybių nugalėti olimpiniame atrankos turnyre, kurio aiškia favorite vadino Italijos rinktinę.

Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos žiniasklaida liaupsina savo rinktinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 15, 2016, 9:01 PM, atnaujinta May 15, 2017, 8:52 PM

Tačiau liepos pradžioje paaiškėjo, kad nebūna nieko neįmanomo. Nuostabiai žaidusio Bojano Bogdanovičiaus vedama Kroatijos komanda Turine nuliūdino atrankos šeimininkus ir antrą savaitę mėgaujasi olimpiniu Rio de Žaneiru. Kroatai iš tiesų mėgaujasi – jie jau nugalėjo Europos čempionus ispanus ir žaidynių šeimininkus brazilus, o nuo vasaros pradžios iškovotomis pergalėmis patenkinta Kroatijos žiniasklaida neapkrauna krepšininkų reikalavimais žūtbūt laimėti ir nepliekia jų dėl pralaimėjimų.

Nuo tada, kai Turine iškovojo olimpinį kelialapį, Kroatijos krepšininkai savo šalies žiniasklaidoje tikriausiai neperskaitė nė vieno blogo žodžio. Užtat pagyrimų buvo labai daug.

„Tokios Kroatijos mes dar nematėme“, – po antrosios Rio de Žaneire iškovotos pergalės žavėjosi Zagrebo dienraštis „Dnevnik“. „Kroatijos krepšinio rinktinė buvo neabejotinai didžiausias praėjusio mėnesio atradimas. O po puikaus pasirodymo atrankos turnyre Turine, pasaka tęsiasi. Ir dar kokia!

Į olimpines žaidynes jie buvo išsiųsti kaip didvyriai, iš kurių nesitikima jokio rezultato. Jie ir patys sakė, kad jiems kelionė į Rio de Žaneirą yra kaip nuotykis. Bet šie vaikinai gali daug daugiau, ir patys tai žino. Jie yra nauja krepšinio karta, kurios laukėme daug metų. Nesvarbu, kas yra dabartinėje sudėtyje, nes praėjusiais metais Kroatija turėjo „ant popieriaus“ daug stipresnę komandą“, – rašė „Dnevnik“.

Kroatai gerų dalykų matė net ir pralaimėjimuose. „Vėl parodė širdį“, – po pirmosios nesėkmės per rungtynes su Argentinos ekipa ne neigiamą rezultatą, o tai, kad krepšininkai nenuleido rankų atsilikdami dideliu skirtumu, pabrėžė sporto dienraštis „Sportske novosti“.

Antrasis pralaimėjimas Nigerijos rinktinei nuliūdino labiau, bet kroatai jau negali pykti ant komandos, kuri ir taip nuveikė labai daug. „Su jais niekada nebūna nuobodu“, – antraštėje parašė „Dnevnik“.

Prieš rungtynes su Lietuvos rinktine Kroatijos žiniasklaida daugiausiai užsiėmė skaičiavimais, o ypač domėjosi variantais, kurie kroatams bus palankūs pralaimėjimo atveju. Tačiau kartu vos net visi leidiniai citavo trenerį Aleksandarą Petrovičių: „Neturime ko skaičiuoti, mums reikia įveikti Lietuvą ir negalvoti apie kitus rezultatus. Juk net jei jie būtų palankūs, pralaimėjimo atveju ketvirtfinalyje tikriausiai turėtume žaisti su JAV“.

Kroatijoje visi supranta, kad įveikti Europos vicečempionę Lietuvos rinktinę bus labai sunku. Tačiau nėra neįmanoma. „Lietuviai yra fiziškai stiprūs ir turi daugiau lygiaverčių žaidėjų, bet neturi tokių individualiai stiprių krepšininkų, kaip Bojanas Bogdanovičius ar Dario Šaričius“, – komandas palygino „Dnevnik“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.