EUROLYGA 2023

Australai – didžiausia grėsmė JAV, J. Valančiūnui – ESPN žinutė

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį 17 val. stos į mūšį, kurio kaina – milžiniška. Rio žaidynių ketvirtfinalyje lietuviai susitiks su Australija. Pralaimėjusi komanda krausis lagaminus namo, o laimėjusi tęs kovą dėl medalių. O jų nori abi komandos.

J.Valančiūnas žaidžia nykiai.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
J.Valančiūnas žaidžia nykiai.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 11:25 AM, atnaujinta May 15, 2017, 4:52 PM

Kaip niekad galinga Australija svajoja apie pirmuosius olimpinius medalius krepšinio istorijoje, o Lietuva nori jų skonį pajusti pirmą kartą nuo 2000-ųjų metų Sidnėjaus žaidynių.

JAV sporto gigantas ESPN prieš ketvirtfinalio etapą pateikė savo sąrašą, kuriame rinktines išdėliojo pagal pajėgumą. Šis labai stipriai skiriasi nuo pirmojo sąrašo, kurį jie pateikė prieš žaidynes.

Nors viršūnėje išliko dar nesuklupusi JAV rinktinė, į antrą reitingo vietą šuolį atliko Australija, kurią prieš žaidynes ESPN vertino kaip aštuntą pagal pajėgumą rinktinę Rio.

„Mūsų kolega iš Australijos jau tada nesutiko su tokiu vertinimu ir mes padarėme didelę kladą. Tokie turnyrai kaip šis yra laimimi kieta kova ir širdimi – to mes neįvertinome.

Jokia kita rinktinė taip nenori olimpinių medalių kaip ši Australijos komanda. Jie yra įsitikinę: tokio gero šanso būti tarp trijų geriausių australai dar neturėjo.

Prieš ketvirtfinalį jie turėtų būti kiek nervingi, nes vienerios rungtynės gali sugadinti visą jų nuostabų darbą grupės varžybose. Jų puolimas – trečias pagal gerumą Rio, o gynyba – antroje vietoje pagal gerumą. Tačiau jiems ši pergalė būtina“, – rašė ESPN.

Tuo tarpu Lietuvai prieš žaidynes buvo skirta ketvirtoji vieta, bet po dviejų pralaimėjimų iš eilės B grupėje mūsiškiai vertinami tik septinta vieta.

„Buvo įprasta, kad Lietuva visada pridaro bėdų JAV rinktinei ir turnyrams įsibėgėjant jie įgaudavo vis geresnę sportinę formą. Tiesa, po puikaus starto B grupjė ir trijų pergalių iš eilės, dabar jų žaidimas smuko žemyn, tad panašu, kad šiais metais su jais JAV rinktinei susidurti neteks.

Šiame ketvirtfinalyje dėl vietos tarp keturių stipriausių kovos dvi šiurkščiausią krepšinį žaidžainčios komandos, bet Jonas Valančiūnas turės padaryti daug didesnį darbą prieš Andrew Bogutą ir Aroną Baynesą, nei padarė prieš Pau Gasolį“, – rašė ESPN.

Lietuvos ir Australijos dvikova – 17 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.