EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis: „Nuliūdę, nes visi Lietuvoje laukė medalio“

Mantas Kalnietis iš beviltiškumo mostelėjo ranka ir užsidengė rankomis veidą.

M.Kalnietis: „Subyrėjome.“<br>„Reuters“
M.Kalnietis: „Subyrėjome.“<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 4:49 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:33 PM

Tai buvo trečiasis kėlinys, kai Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis suprato, jog olimpinis žygis baigtas. 

Lietuvos krepšininkai Rio de Žaneire 64:90 buvo nokautuoti Australijos rinktinės olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje Rio de Ženeire.

Australija iškopė į pusfinalį, kuriame kovos su Kroatijos ir Serbijos rungtynių nugalėtoju.

O Lietuvos komandai olimpinės žaidynės baigėsi trečiuoju skaudžiu pralaimėjimu iš eilės.

„Esame labai nuliūdę, nes mūsų šalyje visi laukė medalio, – po ketvirtfinalio rungtynių spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės lyderis Mantas Kalnietis. – Pralaimėjimas ketvirtfinalyje tikrai nėra tai, ko mes patys tikėjomės ir norėjome.“

Šiose žaidynėse rezultatyviausiu ir naudingiausiu Lietuvos rinktinės krepšininku buvęs įžaidėjas teigė, jog ketvirtfinalis buvo pralaimėtas dar prieš prasidedant.

„Kaip parodė rungtynės, mes nebuvome pasirengę psichologiškai,“ – sakė 12 taškų rungtynėse su Australija pelnęs krepšininkas.

Jis pabrėžė, jog žaisti tokio lygio pirmenybėse, kaip olimpinėse žaidynėse nėra paprasta kiekvienam. Todėl užsiritusi našta, pralaimėjimai Ispanijai ir Kroatijai B grupėje, tiesiog buvo per sunki.

„Labai liūdna taip baigti turnyrą, ypač gerai jį pradėjus. Bet praradome agresiją ir susitelkimą per trejas pastarąsias rungtynes. Subyrėjome,“ – pripažino M.Kalnietis. 

Per spaudos konferenciją jis buvo paklaustas užsienio žurnalisto apie kalbas, esą Lietuvos rinktinė grupėje bandė išvengti Serbijos ketvirtfinalyje.

M.Kalnietis atsakė žaibiškai: “Galime žaisti blogai aikštėje, galime nepataikyti į krepšį, bet Lietuvos komanda niekada nežaidžia žaidimų už aikštės ribų. Tai galiu jums pasakyti iš visos širdies.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.