EUROLYGA 2023

Po Prancūzijos nesėkmės Rio – žinia apie T.Parkerio pasitraukimą

Tony Parkerio era Prancūzijos rinktinėje baigėsi. Po Rio olimpinio krepšinio turnyro ketvirtfinalio, kuriame Ispanija 92:67 sutriuškino Prancūziją, „Les Bleus“ lyderis ir ryškiausia komandos žvaigždė pranešė, kad baigia karjerą rinktinėje.

T.Parkeris baigė karjerą Prancūzijos rinktinėje.<br>AP nuotr.
T.Parkeris baigė karjerą Prancūzijos rinktinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)

2016-08-17 22:59, atnaujinta 2017-05-15 15:02

„Tai buvo mano paskutinės rungtynes ir savo nuomonės nekeisiu, – po rungtynių patvirtino T.Parkeris. – Praleidau čia 16 metų ir buvo nuostabių akimirkų. Jau 16 metų rungtyniauju NBA lygoje būdavo ir taip, kad žaidžiau NBA finaluose ir po to beveik be poilsio vasarą žaisdavau rinktinėje. Bet aš pažadėjau „San Antonio Spurs“ treneriui G.Poppovichiui, kad tai bus paskutinė mano vasara rinktinėje. Noriu visas jėgas skirti „Spurs“ komandai ir ten karjerą baigti aukšta nata. Kai pasirašinėjome sutartį 2014 metais, aš pasakiau klubo vadovams, kad dar žaisiu dvejus metus. Bet dabar aš daviau pažadą ir jo laikysiuosi.“

Paskutinėse rungtynėse jis per 24 minutes pelnė 14 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

34 metų 188 cm ūgio gynėjas Prancūzijos rinktinėje debiutavo 2001 metais ir dalyvavo net aštuoniuose Europos čempionatuose.

Su T.Parkeriu Prancūzijos krepšinis pakilo į aukštumas – rinktinė ne tik žaidė olimpinėse žaidynėse, bet ir rinko medalius Europos ir pasaulio čempionatuose. T.Parkerio vedama rinktinė keturiuose Europos čempionatuose laimėjo medalius: 2013 metais Slovėnijoje iškovojo auksą, 2011 metais Lietuvoje – sidabrą, 2005-aisiais Serbijoje ir 2015-aisiais Prancūzijoje – bronzą.

2014 metais Prancūzijos rinktinė pasaulio čempionate Ispanijoje laimėjo bronzą, tiesa, T.Parkeris dėl traumos šias pirmenybes praleido.

„Tai buvo geriausias metas Prancūzijos krepšiniui. Mes žaidėme dvejose olimpiadose iš eilės – to nėra buvo Prancūzijos krepšinio istorijoje, taip pat laimėjome pasaulio čempionato bronzą, Europos čempionate laimėjome auksą. Esu be galo laimingas“, – sakė T.Parkeris, iš žurnalistų iš spaudos konferencijos išlydėtas plojimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.