EUROLYGA 2023

Prieš Lietuvos krepšinio rinktinę – ir NBA čempionai

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Australijos rinktinei atstovauja net šeši praėjusį sezoną NBA rungtyniavę krepšininkai. Stipriausia pasaulio lyga gausiau atstovaujama tik JAV komandoje, kuri, suprantama, sudaryta vien iš NBA žaidėjų.

Lietuvos rinktinė grupės etapą baigė su dviem pralaimėjimais, tačiau mintis apie nesėkmę stumia šalin.<br>A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos rinktinė grupės etapą baigė su dviem pralaimėjimais, tačiau mintis apie nesėkmę stumia šalin.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 17, 2016, 12:43 PM, atnaujinta May 15, 2017, 4:41 PM

Tačiau pagal vieną skaičių Australija nuo JAV neatsilieka – abiejų šalių rinktinėse yra po keturis buvusius ar dabartinius NBA čempionus.

Keturi australai čempionų žiedus susirinko per tris praėjusius sezonus. 2014 metais finale triumfavo „San Antonio Spurs“ žaidę Patrickas Millsas ir Aronas Baynesas, 2015 metais – Andrew Bogutas iš „Golden State Warriors“, šiais metais – Matthew Dellavedova iš „Cleveland Cavaliers“.

JAV rinktinės aprangą vilki praėjusių metų čempionai Harrisonas Barnesas, Klay Thompsonas ir Draymondas Greenas bei šių metų čempionas Kyrie Irvingas.

Kitų šalių rinktinės taip pat turi buvusių NBA čempionų. Prancūzas Tony Parkeris ir argentinietis Emanuelis Ginobili žaisdami „Spurs“ klube iškovojo net po keturis žiedus. NBA čempionais taip pat yra tapę prancūzas Boris Diaw, ispanas Pau Gasolis (du kartus) ir iš olimpinio turnyro jau pasitraukęs brazilas Leandro Barbosa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.