EUROLYGA 2023

JAV rinktinės galybė – įveikiama: tai gali įrodyti Ispanija

Penktadienį olimpinėse žaidynėse tęsis krepšinio turnyras, pasiekęs karščiausią tašką. Pusfinaliuose savo meistriškumą rodys labai galingą žaidimą rodančios rinktinės – JAV kovos su Ispanija, o Lietuvą nuskriaudusi ir apie auksą svajojanti Australija mėgins antrą kartą patiesti Serbiją.

Ispanija mėgins sustabdyti amerikiečių traukinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ispanija mėgins sustabdyti amerikiečių traukinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Millsas veda Australiją pergalių link.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Millsas veda Australiją pergalių link.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 7:11 PM, atnaujinta May 15, 2017, 10:33 AM

„Paslapčių komandos jau neturi, todėl viską lems dvasinės bei fizinės jėgos ir stiprus charakteris“, – įsitikinęs krepšinio ekspertas Šarūnas Sakalauskas.

JAV ir Ispanijos kovos jau spėjo tapti krepšinio klasika, prieš kurią visi spėlioja – gal šį kartą ispanai bus stipresni? Tam jie turi visus kozirius, tarp kurių – šeši NBA žaidėjai.

Nors Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo paskleidė gandą dėl Pau Gasolio sveikatos, patys ispanai netiki, kad centras praleis pusfinalį.

„Visko gali būti, jeigu ispanai sugebės parodyti tokį krepšinį, kurį parodė per rungtynes su Lietuva. Tada jie labai greitai bėgo į puolimą, atliko greitus perdavimus, žaibiškai judėjo derinių atlikimo metu ir pasakiškai pataikė.

Amerikiečiai teikia pirmenybę ne gynybai, o puolimui. Gintis jie pradeda tada, kai jiems nelabai sekasi įmesti.

Manau, kad susitinka lygios komandos. Viskas priklausys nuo JAV gynybos ir to, ar pavyks ispanams parodyti gerą žaidimą, kaip su Lietuva ir ketvirtfinalyje su Prancūzija. Jeigu JAV gintis stengsis nuo pat pradžių, tada jie turėtų būti finale. Bet jei gynyba šlubuos, ispanai turi didelius šansus nugalėti“, – įsitikinęs Š.Sakalauskas.

Antrąjį pusfinalį nuspalvins ir keršto skonis – Serbija šiame turnyre jau gavo skaudžią australų pamoką. Antrose A grupės rungtynėse Australija įveikė Serbiją 95:80. Tada serbai subyrėjo per paskutinį kėlinį, kurį pralaimėjo 17:33.

„Favoritė – Australija, bet Serbijos rinktinė gerai ginasi vienas prieš vieną. Jie yra labai valingi, turi tvirtą charakterį.

Būtent rungtynių pradžia, pirma jų pusė lems nugalėtoją. Jeigu australai pajus savo žaidimą, kai viskas vyksta greitai, aukšti žmonės pasikelia ir sudaro erdvę po krepšiu, yra gerai pataikoma iš toli – jie turės dideles galimybes laimėti.

Prieš australų žaidimą gintis komandine gynyba yra be galo sunku, tad jeigu serbams pavyks apsiginti vienas prieš vieną, sustabyti jų įžaidėjo Matthew Dellavedovos žaiimą, jie galės galvoti apie pergalę“, – pusfinalį įvertino Š.Sakalauskas.

JAV ir Ispanija susitiks 21 val. 30 min., o Australija ir Serbija – 1 val. nakties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.