EUROLYGA 2023

Paaiškėjo galutinė Lietuvos krepšininkų vieta Rio olimpiadoje

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro žaidynėse galutinėje įskaitoje užėmė 7-ąją vietą. Varžybos dėl 5—8 vietų nerengiamos, todėl ketvirtfinalyje pralaimėjusios komandos išrikiuojamos pagal pergales ir nesėkmes grupėse.

J.Mačiulis.<br>AP nuotr.
J.Mačiulis.<br>AP nuotr.
M.Kalnietis.<br>AP nuotr.
M.Kalnietis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:47 AM

Kroatijos rinktinė užėmė galutinę 5-ąją vietą, Prancūzijos – 6-ąją, o Argentina – 8-ąją.

Kadangi visos keturios ketvirtfinalyje iškritusios ekipos grupės varžybose iškovojo po 3 pergales ir patyrė po 2 pralaimėjimus, Rio de Žaneiro žaidynėse artimetika nebuvo – toliau teko atsižvelgti į išsidėstymą grupėse.

Kroatai lietuvius pralenkė todėl, kad B grupėje finišavo pirmi, o argentiniečiai žemiausiai atsidūrė todėl, kad B grupėje liko ketvirti.

B grupėje 3-iąją vietą užėmusiems lietuviams nepalankų santykį su A grupės trečiąja ekipa Prancūzija lėmė savo grupės mačuose įmesti ir praleisti taškai. Šis prancūzų rodiklis – plius 45, lietuvių – minus 36.

Olimpiadose prizinėmis laikomos 1-8 vietos, todėl Lietuvos rinktinei priklausys Vyriausybėse premija. Kiekvienam žaidėjui numatyta po 8690 eurų – iš viso 104 tūkst. 280 eurų. Bet tradiciškai šia bendrą krepšinio rinktinės premiją dalijasi visi komandos nariai: žaidėjai, treneriai, pagalbinis personalas – maždaug 25 žmonės.

Septintoji vieta – antras žemiausias Lietuvos krepšininkų rezultatas per visą dalyvavimo olimpiadose istoriją.

1992 m., 1996 m. ir 2000 m. žaidynėse mūsų šalies ekipa pelnė žaidynių bronzą, 2004 m. ir 2008 m. užėmė ketvirtąsias vietas.

2012 m. Londone mūsų krepšininkai irgi krito ketvirtfinalyje (prieš Rusiją), o kadangi grupėje buvo laimėję tik dukart (prieš Tunisą ir Nigeriją), galutinėje įskaitoje liko aštunti.

Londone grupės varžybas Lietuva baigė ketvirta – tai irgi kol kas prasčiausias rezultatas mūsiškių krepšininkų rezultatas olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.