EUROLYGA 2023

Kas pakeis Joną Kazlauską? Sąraše – ir R. Kurtinaitis, ir Šaras

Jonas Kazlauskas sugrįžo į Lietuvą ir iškart paskelbė, kad palieka rinktinės trenerio postą. Rio de Žaneiro olimpiadoje norimo tikslo su ekipa nepasiekęs 61 metų specialistas neslėpė, kad noro dirbti krepšinyje neprarado, tačiau dabar labiausiai trokšta poilsio. 

R.Kurtinaičio (kairėje) ir Š.Jasikevičiaus pavardės sąraše – skambiausios.<br>lrytas.lt montažas
R.Kurtinaičio (kairėje) ir Š.Jasikevičiaus pavardės sąraše – skambiausios.<br>lrytas.lt montažas
G.Krapikas šiemet neteko darbo vietos „Žalgirio“ klube, bet jis – ilgametis J.Kazlausko partneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas šiemet neteko darbo vietos „Žalgirio“ klube, bet jis – ilgametis J.Kazlausko partneris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičiaus pavardė audrina sirgalius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičiaus pavardė audrina sirgalius.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Kurtinaitis vasarą pasirašė sutartį su Italijos klubu.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Kurtinaitis vasarą pasirašė sutartį su Italijos klubu.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Adomaitis Lietuvos krepšinio lygoje iškovojo svarbių pergalių.<br>T.Bauro nuotr.
D.Adomaitis Lietuvos krepšinio lygoje iškovojo svarbių pergalių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 3:52 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:32 AM

„Baigėsi mano sutartis, nėra ką galvoti. Niekam nebuvo paslaptis, kad šie metai – paskutiniai. Neslėpiau ir niekas nesikeičia. Praleidau dešimt metų rinktinėje, buvo skaudžių pralaimėjimų ir gražių pergalių. Viską apgalvojęs didžiuojuosi, kad kai kas pavyko, kai kas ne. Bet ateina laikas, kai viskas turi baigtis“, – dar Vilniaus oro uoste sakė J.Kazlauskas.

J.Kazlausko sprendimo padėti tašką rinktinėje staigmena vadinti nereikėtų. Treneris ne kartą yra užsiminęs, kad atsiliepęs į Arvydo Sabonio šauksmą su ekipa ketina dirbti vieną olimpinį ciklą. 

Ir kol rinktinės krepšininkai į šalį veja prisiminimus apie tris paskutiniuosius pralaimėtus mačus Rio de Žaneire, jau svarstoma, kas galėtų pakeisti J.Kazlauską.

Realių variantų tikrai nėra daug, o gal – tik vienas, tačiau jeigu Rimas Kurtinaitis nuspręstų nedirbti rinktinėje, jo vietą galėtų užimti vienas iš kitų galimų variantų.

Lrytas.lt pateikia keturis galimus kandidatus.

Rimas Kurtinaitis

56 metų strategas – dažniausiai minima pavardė, kai kalbama apie J.Kazlausko įpėdinį. Suprantam kodėl. R.Kurtinaitis pats yra sakęs, kad prieš keletą metų į jį kreipėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas A.Sabonis, bet jis atmetė pasiūlymą dirbti rinktinėje. R.Kurtinaitis praeityje yra užsiminęs, kad nedirbtu ir klube, ir rinktinėje, o šią vasarą jis sudarė sutart su Kantu „Pallacanestro“ klubu.

Apie krepšinį galvoji nuolat, tačiau profesionalai turi turėti vaistų. Tam yra meditacija, joga. Aš neturiu laiko užsiimti joga. Todėl pastaruoju metu ir atsisakau treniruoti rinktines. Per sezoną taip pavargstu, kad vasarą man reikia poilsio, jog atsigaučiau“, – anksčiau sakė R.Kurtinaitis.

Bet po J.Kazlausko garsiausias Lietuvos krepšinio treneris dėl sutarties netapo mažiau realiu kandidatu. Su „Pallacanestro“ ekipa sudaryta sutartis pagal formulę „1+1“, tad jau po kito sezono R.Kurtinaitis galėtų po aikštę vaikyti Lietuvos rinktinės vyrus. R.Kurtinaičio galimybės – gerokai aukštesnės nei bet kurio kito galimo kandidato. 

Šarūnas Jasikevičius

Kad vienas garsiausių šalies krepšininkų anksčiau ar vėliau treniruos rinktinę, abejonių nėra. Žinoma, jeigu jo karjeros kreivė judės tinkama linkme. 40 metų Š.Jasikevičius dar neturėjo pilno savo kaip vyriausiojo trenerio sezono. Jo pusmetis prie „Žalgirio“ vairo daugelį pradžiugino. Š.Jasikevičius rodė tą žvėrišką energiją, kuria komandos draugus pats užkrėsdavo rinktinėje. Apie Š.Jasikevičiaus autoritetą irgi daug diskutuoti nereikėtų. Vienintelis, bet labai svarbus Šaro trūkumas – patirtis, tad Lietuvos rinktinės gerbėjams dar gali tekti palaukti, kol Auksinis berniukas į savo rankas paims vairą.

Gintaras Krapikas

J.Kazlauskas daugybę darbų patikėjo G.Krapikui. 55 metų buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Lietuvos rinktinėje atliko ir psichologo vaidmenį. G.Krapiko privalumas – jis gerai pažįsta ir sutaria su rinktinės krepšininkais, be to, šiuo metu neturi klubo, tad kliūčių jam pasiūlyti poziciją – nėra. G.Krapikas taip pat yra paragavęs karčios įtampos – tiek su Lietuvos rinktine, tiek „Žalgirio“ komandoje, kai ši žaidė Eurolygoje. Kita vertus, strategas šiemet prarado darbo vietą, nes žalgiriečiai krito į duobę ir ėmė siaubingai žaisti Eurolygoje bei porą kartų suklupo LKL pirmenybėse. 

Dainius Adomaitis

D.Adomaitis tapo naujuoju atradimu Lietuvos trenerių padangėje. 42 metų treneris per pastaruosius metus Lietuvos krepšinyje pateikė keletą sensacijų. Su Utenos „Juventus“ komanda jis netikėtai iškovojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzą ir sulaukė Klaipėdos „Neptūno“ pasiūlymą. Praėjusį sezoną su „Neptūnu“ Lietuvoje jis baigė iškovodamas antrąją vietą, o pusfinalyje išmetė Vilniaus „Lietuvos rytą“. Nors kritikai sako, kad D.Adomaičiui tiesiog pasisekė, šis treneris – svarbi asmenybė Lietuvos krepšinio strategų žemėlapyje, kuris nėra toks spindintis, kaip norėtųsi. D.Adomaitis yra dirbęs Lenkijoje, o taip pat savo rankose turėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadžias, nors jam ten ir nepavyko įsitvirtinti. 

Bet D.Adomaičio šansai tapti Lietuvos rinktinės treneriu nėra dideli. Jis – dar tik auga, o tai daro ir Š.Jasikevičius, kuriam nuo pat sprendimo pasukti į trenerius sirgaliai avansu tarsi įteikė Lietuvos rinktinės trenerio sostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.