EUROLYGA 2023

Įgėlė Jonui Valančiūnui: „Jam turi pradėti rūpėti rinktinė“

Jonas Valančiūnas sužaidė vieną prasčiausių turnyrų savo karjeroje, vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius, o mūsiškiai skaudžiai pabaigė Rio žaidynes. Čia „Toronto Raptors“ centras pelnydavo po 6,9 taško, atkovodavo 7 kamuolius, o dvitaškius metė vos 39 procentų taiklumu. Po tokio pasirodymo aukštaūgį sukritikavo Jonas Kazlauskas, o dabar aštrių replikų nepagailėjo ir JAV analitikas.

J.Valančiūnas žaidžia nykiai.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
J.Valančiūnas žaidžia nykiai.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 4:16 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:32 AM

„Sporting News“ žurnalistas Seanas Deveney savo rašinyje analizavo, kurios rinktinės 2020 metais Tokijuje galės kelti grėsmę JAV komandai.

Į sarašą jis įtraukė Lietuvą, išskirdamas rinktinės turimus talentus, bet įgėlė J.Valančiūnui.

„J.Valančiūnas jau turėjo būti šios rinktinės lyderiu, bet vietoj to, Rio jis buvo kaip neegzistuojantis daiktas. Toks žaidimas sukėlė kritiką iš trenerio – daugiausiai dėl atsidavimo trūkumo.

Tai pagrįsta kritika. Lietuva turi nemažai talento savo sudėtyje, bet ji netaps geresnė tol, kol J.Valančiūnui nepradės rūpėti rinktinė“, – rašė analitikas.

„Jonui nėra taip lengva ir paprasta. Jam skiriamas didžiulis dėmesys – ir krepšinio aikštėje, ir gyvenime. Jis išmoks, jis turi su tuo pats susitvarkyti, sumažinti dėmesį ir daugiau laiko skirti krepšiniui.

Jis yra labai talentingas ir šiai dienai jis viską yra gavęs talento dėka. Norėčiau, kad jis neužmirštų, jog jei visą laiką gyvensi vien tik talentu, tai viskas greitai gali pasibaigti. Norėčiau, kad jis ateityje būtų pats geriausias žaidėjas ir kad tai būtų jo komanda. Aš jam to linkiu ir galvoju, kad viskas bus gerai“, – po žaidynių kalbėjo J.Kazlauskas.

Analitikas į savo sąrašą taip pat įtraukė Ispaniją, Australiją, Serbiją, Kanadą, Prancūziją, Kroatiją, Latviją ir Graikiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.