EUROLYGA 2023

Žinutė Jonui Valančiūnui: „Raptors“ gali imtis sunkaus sprendimo

Jonui Valančiūnui artėjantis sezonas bus lemiamas. Jis gali nutildyti visus kritikus arba „Toronto Raptors“ turės imtis sunkaus sprendimo, rašo hoopshabit.com apžvalgininkas Justinas Rowanas.

J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 11:27 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:22 PM

J.Valančiūnas fantastiškai rungtyniavo praėjusio NBA sezono atkrintamosiose varžybose, kai tiesiog daužė „Indiana Pacers“ ir „Miami Heat“ komandas, rašo apžvalgininkas.

Lietuviui – jau 24-eri. Tai yra būtent tas amžius, kai vidurio puolėjai rodo tokį žaidimą, koks jis bus per likusią karjerą.

J.Valančiūnas Toronte ne visada sulaukia pakankamai perdavimų iš ekipos lyderių, bet ir jo paties žaidimas užsiimant tinkamas pozicijas aikštėje, ne visada yra tinkamas, tęsia amerikietis.

Tuos pačius blyksnius, kai lietuvis tiesiog dominuodavo aikštėje, keitė beviltiškas žaidimas, kurį stebėti būdavo sunku.

Būtent tai nutiko ir Rio žaidynėse. Tada lietuvį sukritikavo net rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, pataręs jam stipriau dirbti ir mažiau pasikliauti talentu.

Tą pripažino ir pats centras.

„Žaidžiau labai blogai, turiu kažką daryti su savo galva“, – sakė jis.

Taip, „Raptors“ stengsis skirti daugiau dėmesio J.Valančiūnui puolime, bet jis pats turi pradėti dirbti, kad jį ekipos draugai pastebėtų.

Geri žaidėjai sugeba patys viską atlikti, o ne laukti ant lėkštutės padėto kamuolio. Praėjusio sezono atkrintamosiose jis žaidė puikiai, nes kaip niekad kovojo dėl kamuolių ir vietos po krepšiu.

Su tokiu nusiteikimu jis turi žaisti ir kitą sezoną. „Raptors“ naujokų biržoje pasirinko Austrijos talentą – centrą Jakobą Poeltlą. Tai prideda dar daugiau spaudimo J.Valančiūnui. Jis turi pradėti žaisti gerai. Perdavimai jam dažniausiai pasibaigdavo sustojusiu „Raptors“ puolimu.

„Raptors“ sėkmė praėjusiame sezone naudojant Bismacką Biymobo rodo, kad klubas sėkmingiau žaidžia su vidurio puolėju, kuris nėra stipriai įtraukiamas į puolimą. Tai atlaisvina kelią klubo puolėjams.

J.Valančiūnas turi išmokti judėti be kamuolio, rasti skyles gynyboje ir išlikti susikaupęs visų rungtynių metu. Jis jau parodė, kad gali dominuoti, tad neturės pasiteisinimo dėl per mažai įdedamų pastangų ir susikaupimo stokos.

Jis turi gerai žaisti tiek puldamas, tiek gindamasis. „Raptors“ reikia, kad lietuvis žengtų žingsnį į priekį, nes tada kartu žengs ir visa ekipa.

Jeigu jam nepavyks, „Raptors“ gali pradėti dairytis naujo ateities žaidėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu