EUROLYGA 2023

Jono Kazlausko istorija nebaigta – sulauks LKF skambučių

„Kas pakeis Joną Kazlauską?“ – tokį klausimą po Lietuvos rinktinės trenerio pareiškimo kėlė daugybė krepšinio sirgalių ir specialistų. Tačiau atsakymo reikės palaukti ilgiau.

J.Kazlauskas nedirbs rinktinėje.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Kazlauskas nedirbs rinktinėje.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 4:18 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:49 AM

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį išplatino pranešimą, kuriame paskelbė, kada bus galima sužinoti apie galimus J.Kazlausko įpėdinius, tačiau pabrėžė, kad dar kalbėsis ir su pačiu strategu.

LKF nurodė, kad Lietuvos rinktinės trenerių kandidatūros bus patvirtintos spalio 25 dieną, kuomet vyks kitas federacijos vykdomojo komiteto posėdis.

„Norime susidėlioti visus taškus tiek vyrų, tiek moterų rinktinėse, nes baigėsi sutartys su jų treneriai. Žiūrime į naują olimpinį ciklą. Negalime ilgai laukti. Lapkritį bus traukiami vyrų Europos čempionato burtai, moterys žaidžia atankoje. Nėra ko laukti, lauks sunkus darbas. Dėl vyrų rinktinės – dar porą savaičių kalbėsime su buvusiu treneriu J.Kazlausku“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Krepšinio bendruomenėje manoma, kad J.Kazlauską gali pakeisti Rimas Kurtinaitis, kuris šią vasarą sudarė sutartį su Kantu klubu iš Italijos.

Lrytas.lt apklausoje skaitytojai labiausiai rėmė R.Kurtinaičio kandidatūrą.

J.Kazlauskas apie tai, kad palieka rinktinę pranešė sugrįžęs į Lietuvą.

„Baigėsi mano sutartis, nėra ką galvoti. Niekam nebuvo paslaptis, kad šie metai – paskutiniai. Neslėpiau ir niekas nesikeičia. Praleidau dešimt metų rinktinėje, buvo skaudžių pralaimėjimų ir gražių pergalių. Viską apgalvojęs didžiuojuosi, kad kai kas pavyko, kai kas ne. Bet ateina laikas, kai viskas turi baigtis“, – dar Vilniaus oro uoste sakė J.Kazlauskas.

J.Kazlauskas su Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje nepateisino nei savo, nei sirgalių vilčių.

61 metų strategas per olimpinį ciklą su komanda iškovojo du Europos čempionato sidabrus, pasaulio pirmenybėse užėmė ketvirtąją vietą, bet Rio de Žaneiro olimpiadoje užėmė vos septintąją vietą.

Lietuvos rinktinė Rio paliko po trijų pralaimėjimų iš eilės. Lietuvą ketvirtfinalyje išmetė Australijos krepšininkai, kurie šventė pergalę 90:64.

Grupės etape lietuviai smūgį patyrė per dvikovą su Ispanija, kai pralaimėjo net 50 taškų skirtumu – 59:109. Kroatija Lietuvos rinktinę nugalėjo 90:81.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.