EUROLYGA 2023

K. Kemzūros tikslas – kovoti greta Lietuvos krepšinio rinktinės

Lietuvos rinktinės ir kitų stipriausių Europos krepšinio komandų rūpesčiai šiais metais baigėsi, o kitoms prasideda kova dėl teisės rungtyniauti 2017-ųjų Europos pirmenybėse, kurios vyks keturiose šalyse.

K.Kemzūros treniruojama Austrijos rinktinė B grupėje kovos su Vokietijos, Olandijos ir Danijos krepšininkais.<br>„Basketballaustria.at“ nuotr.
K.Kemzūros treniruojama Austrijos rinktinė B grupėje kovos su Vokietijos, Olandijos ir Danijos krepšininkais.<br>„Basketballaustria.at“ nuotr.
„FIBA Europe“ direktorius K.Novakas pernai paskelbė, kad 2017 m. Europos čempionatą rengs keturios šalys: Rumunija, Suomija, Izraelis ir Turkija.<br>„Fiba.com“ nuotr.
„FIBA Europe“ direktorius K.Novakas pernai paskelbė, kad 2017 m. Europos čempionatą rengs keturios šalys: Rumunija, Suomija, Izraelis ir Turkija.<br>„Fiba.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 31, 2016, 7:47 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:58 AM

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir olimpiniuose atrankos turnyruose kovojusios komandos išsiskirstė iki kitos vasaros.

Tuo metu kitoms Senojo žemyno šalių rinktinėms svarbiausių išbandymų metas dar tik ateina.

Paskutinę vasaros dieną prasideda ir iki rugsėjo vidurio vyks 40-ojo Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos turnyras. Jame dėl 11 likusių kelialapių varžysis 27 komandos.

Nuvesti vieną iš šių komandų į Europos pirmenybes bandys lietuvių trenerių štabas. Treniruoti Austrijos rinktinę šiais metais pradėjo Kęstutis Kemzūra, kuriam talkina Robertas Kuncaitis ir fizinio rengimo treneris Ričardas Reimaris.

Lemiamos kovos – Turkijoje

40-asis Europos čempionatas bus surengtas 2017 metų rugpjūčio 31–rugsėjo 17 d. keturiose valstybėse: Rumunijoje, Suomijoje, Izraelyje ir Turkijoje.

Visos keturios šalys priims po vieną grupės turnyrą, o atkrintamosios varžybos vyks Turkijoje.

Baigiamajame etape kovos 24 komandos.

Dalyvauti atrankos turnyre nereikia visoms keturioms šeimininkėms ir dar devynioms rinktinėms, kurios šiais metais rungtyniavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse arba olimpiniuose atrankos turnyruose.

Tai Ispanija, Lietuva, Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Latvija ir Kroatija.

Titulas – ketveriems metams

2017 metų žemyno čempionatas bus išskirtinis tuo, kad dėl FIBA varžybų reformos kito turnyro reikės laukti ne dvejus metus, kaip paprastai, o net ketverius. Todėl komanda, kuri taps Europos čempione, garbingą vardą saugos dukart ilgiau.

Europos pirmenybių baigiamajame etape liko 11 laisvų vietų, dėl kurių susigrums 27 komandos.

Pirmą kartą atrankos turnyre dalyvaus neseniai į FIBA priimtas Kosovas, po neilgos pertraukos paraiškas padavė Albanija ir Kipras.

Iš viso „FIBA Europe“ šiuo metu priklauso 52 narės, tačiau 12 šalių nutarė likti didžiojo krepšinio užribyje.

Šių šalių komandos yra labai silpnos ir dauguma jų dalyvauja tik „FIBA Europe“ rengiamuose Europos mažųjų šalių čempionatuose.

Neteko svarbių žaidėjų

Su Latvijos ir Lietuvos rinktinėmis Europos pirmenybėse jau dalyvavusiam K.Kemzūrai tikslas patekti į 2017 metų čempionatą su Austrijos komanda bus sunkiai pasiekiamas.

Austrai pajėgių krepšininkų turi nedaug, o per atrankos mačus jiems teks verstis be dviejų svarbių žaidėjų.

Didžiausias praradimas – 20-metis Jakobas Poltlis, kurį šią vasarą NBA naujokų biržos pirmajame rate devintuoju šaukimu pakvietė „Toronto Raptors“ klubas.

Debiutuoti NBA lygoje besirengiantis vidurio puolėjas atsisakė atvykti į rinktinę.

O per paskutines kontrolines rungtynes K.Kemzūros laukė dar vienas smūgis – traumą patyrė ir iš rikiuotės iškrito vienas iš nedaugelio užsienio klubams atstovaujančių Austrijos krepšininkų Thomas Klepeiszas.

Tai smarkiai apkartino nuotaiką, kuri buvo pagerėjusi, kai austrai pajuto, kad gali konkuruoti su Europos krepšinio vidutiniokais.

Daugiausia optimizmo jiems įkvėpė pergalės kontrolinėse rungtynėse prieš Islandijos, Bulgarijos ir Vengrijos rinktines.

EuroBasket 2017“ atrankos varžybos

Europos pirmenybių atrankos turnyre 27 komandos suskirstytos į septynias grupes. Šešiose grupėse žais po keturias komandas, vienoje – trys.

Į baigiamąjį etapą pateks visų grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antrąją vietą užimsiančios komandos.

A grupė: Belgija, Islandija, Šveicarija ir Kipras.

B grupė: Vokietija, Olandija, Austrija ir Danija

C grupė: Rusija, Bosnija ir Hercegovina ir Švedija.

D grupė: Lenkija, Estija, Baltarusija ir Portugalija.

E grupė: Slovėnija, Ukraina, Bulgarija ir Kosovas.

F grupė: Gruzija, Juodkalnija, Slovakija ir Albanija.

G grupė: Makedonija, Vengrija, Didžioji Britanija ir Liuksemburgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.