EUROLYGA 2023

FIBA ir Eurolygos kare taika nekvepia

FIBA, padedama nacionalinių krepšinio federacijų, toliau šantažuoja klubus, laisva valia pasirinkusius žaisti Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre. Tačiau jau šį mėnesį Eurolyga sulauks Europos Komisijos sprendimo, kuris, tikimasi, pažabos konkurenciją ribojančius neteisėtus FIBA veiksmus.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu<br>AFP nuotr.
Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 5:34 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:00 AM

Apie tai buvo kalbėta penktadienį Barselonoje vykusiame Europos taurės valdybos posėdyje ir klubų susirinkime.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu patvirtino, kad dėl savo šalių krepšinio federacijų spaudimo iš Europos taurės pasitraukė „Zieliona Gora“ (Lenkija), Atėnų AEK (Graikija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija) komandos. Apie sprendimą nežaisti turnyre – tiesa, dėl kitų priežasčių – pranešė ir „Volgograd“ iš Rusijos.

Pastarosios dvi ekipos buvo iš tos pat B grupės, kurioje žais Vilniaus „Lietuvos rytas“. Eurolyga šiuo metu svarsto, kas pakeis pasitraukusiuosius, tačiau vien dėl kiekybės neaukos kokybės. Todėl gali būti, kad Europos taurės turnyre žais ne 24, kaip planuota, o kiek mažiau ekipų ir neatmetama, kad kai kuriose grupėse gali būti ne 6, o penkios komandos.

J.Bertomeu akcentavo, kad kai kurie klubai sėkmingai eina teisiniu keliu, gindami savo teises prieš nacionalinių krepšinio federacijų spaudimą – kaip pavyzdžius jis minėjo Jeruzalės „Hapoel“ ir „Lietuvos rytą“.

Po Vilniaus klubo kreipimosi teismas yra sustabdęs Lietuvos krepšinio federacijos nurodymą šalinti „Lietuvos rytą“ iš LKL pirmenybių. Dabar taip pat ginsis ir Panevėžio „Lietkabelis“, šį sezoną debiutuosiantis Europos taurės turnyre.

J. Beromeu atskleidė, kad Tarptautinei krepšinio federacijai buvo pasiūlyta tapti Eurolygos organizacijos akcininke, bet atsakymas – neigiamas.

Anot jo, dabartinė 16 klubų Eurolygą ateityje numatomą plėsti. Galimybių patekti į elitines žemyno varžybas turės tik tos komandos, kurios žais Europos taurės turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.