EUROLYGA 2023

J. Kazlauskui – saldžios liaupsės, bet ar A. Sabonis jį įkalbės?

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ruošiasi susėsti prie bendro stalo su Jonu Kazlausku. J.Kazlauskas pasiruošęs juos išklausyti.

Prieš ketverius metus būtent A.Sabonis įkalbėjo J.Kazlauską dirbti su rinktine.<br>lrytas.lt montažas
Prieš ketverius metus būtent A.Sabonis įkalbėjo J.Kazlauską dirbti su rinktine.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 11:10 AM, atnaujinta May 14, 2017, 5:50 AM

61 metų krepšinio specialisto sutartis su LKF baigė galioti po Rio de Žaneiro žaidynių, bet du Europos čempionato sidabro medalius per pastaruosius ketverius metus iškovojęs J.Kazlauskas dar nepadėjo taško.

Viską lems derybos.

Nėra abejonių, kad čia didžiulį svorį turės Arvydas Sabonis. Būtent LKF prezidentas prieš ketverius metus įkalbėjo J.Kazlauską dar kartą vadovauti Lietuvos krepšinio rinktinei. Strategas ne kartą žarstė pažadus A.Saboniui už tvarką federacijoje, nors 2013 metais jie kartu buvo paskelbę, kad traukiasi.

„Reikėtų klausti jų, nes asmeniškumų nežinau. Mes turėjome gerą olimpinį ciklą. Istoriškai tai buvo geriausias olimpinis ciklas. Mes apie Joną galime kalbėti tik geriausiais žodžiais. Jis sukūrė tokią istoriją. Dar nematote, kokia sukurta jaunimo sistemos dalis. Jonas buvo atsakingas ne tik už rinktinę, bet ir už jaunimo rinktinių trenerių skyrimą, piramidės sudarymą. Džiaugiamės jo principiniu darbu. Grandis jau duoda rezultatus“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, pasveikinęs Karoliniškių gimnazijos mokinius, kuriems buvo atidaryta nauja krepšinio aikštė.

M.Špokas, A.Sabonis ir J.Kazlauskas apie ateitį kalbėti turėtų jau kitą savaitę. Svarbiausios Lietuvos krepšinio figūros apie tai yra kalbėjusios ir praeityje. Šį klausimą iškelti teko ir tuomet, kai į J.Kazlauską nusitaikė krepšinio klubai.

„Tai – gilesnis klausimas. Mes nedarome jokių kliūčių. Žinome, kad ir rinktinėje, ir klube atliekamas tas pats krepšinio darbas, tobulėjama. Tik tai reikalauja mažesnio laisvalaikio, o nuo to nukenčia šeimos. Dirbi klube – užsidirbi pinigus, o rinktinėje treneriai ir krepšininkai negauna komercinio atlygio, – kalbėjo M.Špokas. – Dėl to džiaugiamės visa vyrų rinktine, kur iki šios dienos nė vienas žaidėjas negavo jokio atlygio iš rinktinės. J.Kazlauskas gavo simbolinį atlygį. Jeigu lyginsime su kitų rinktinių treneriais, tai mūsų – simbolinis atlygis. Žmogus nepragyventų. Jeigu žiūrėtume rinkos kainą ir tai, kiek treneris gauna iš federacijos, tai būtų galima vadinti socialiniu darbu.“

J.Kazlauskui užbaigti olimpinio ciklo taip, kaip norėjo, tikrai nepavyko. Lietuvos krepšininkai ketvirtfinalyje pralaimėjo australams ir liko septinti. Dar reikia pridėti pralaimėjimą Ispanijai 50 taškų skirtumu, tačiau jis su rinktine per ketverius metus dukart iškovojo Europos sidabro medalius, o pasaulio čempionate užėmė ketvirtąją vietą.

J.Kazlauskas yra sakęs, kad įpėdinių mato daug, tačiau krepšinio sirgaliai ar lrytas.lt skaitytojai balsavime aiškiai parodė, kad jeigu J.Kazlauskas išeitų, vietoje jo norėtų matyti Rimą Kurtinaitį, kuris šią vasarą sudarė sutartį su Kantu krepšinio klubu.

Nepaslaptis, kad J.Kazlauską irgi medžioja klubai.

Ar LKF bus sunku įkalbėti J.Kazlauską?

„Pakalbėsime. Nieko įkalbinėti nereikia. Baigėsi vienas ciklas ir dabar žiūrėsime, kas bus ketverių metų ciklo vedlys. Ieškome ir vyrų, ir moterų trenerių. Nuo Jono apsisprendimo ir priklausys, ar jis bus vienas iš kandidatų“, – sakė M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.