EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio generolui – ir neįtikėtinai svarbi užduotis

Jonas Kazlauskas dar nėra iki galo nusprendęs, ką sutikęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovus jiems pasakys. Tačiau lietuviai lieka sulaikę kvapą. LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas išdėstys savo mintis, bet jau dabar visiems aišku, kad šie norėtų ir per kitą olimpinį ciklą matyti, kaip J.Kazlauskas rikiuoja Lietuvos rinktinę.

J.Kazlauskas svariai prisidėjo prie Lietuvos krepšinio piramidės kūrimo.<br>lrytas.lt montažas
J.Kazlauskas svariai prisidėjo prie Lietuvos krepšinio piramidės kūrimo.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 14, 2017, 5:40 AM

Tačiau ne tik dėl to.

„Jūs daug nematote, kas buvo sukurta. Tai – ir jaunimo sistemos dalis. J.Kazlauskas buvo atsakingas ne tik už vyrų rinktinę, bet ir už jaunimo rinktinių trenerių skyrimą bei piramidės nuo penkiolikmečių iki vyrų ugdymą“, – sakė M.Špokas.

J.Kazlauskas per ketverius metus su Lietuvos krepšinio rinktine iškovojo du Europos sidabro medalius, pasaulio čempionate užėmė ketvirtąją vietą, o Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse liko septintas. Ir nepaisant kartėlio po kovų Brazilijoje, krepšinio sirgaliai dėkojo J.Kazlauskui, kai šis paskelbė, kad jo ratas jau apsisuko – olimpinis ciklas baigėsi.

Dabar LKF mėgins pasiekti palankų J.Kazlausko sprendimą.

„Istoriškai turėjome geriausią olimpinį ciklą. Apie Joną galime kalbėti tik geriausiais žodžiais“, – pagyrimus J.Kazlauskui žarstė M.Špokas.

Tačiau jis džiaugiasi ne tik J.Kazlausko pasiekimais su vyrų komanda. Pasak M.Špoko, jau šiandieną galime matyti, kaip puikiai veikia J.Kazlausko patarimais sutvirtinta piramidė.

„Visa grandis jau duoda rezultatus. Tiek šešiolikmečių (Europos čempionato sidabras), tiek septyniolikmečių (pasaulio čempionato bronza) rinktinės – mūsų prieš ketverius metus padaryti projektai“, – sakė M.Špokas.

Tad ant J.Kazlausko ar naujojo trenerio pečių guls ne tik vyrų krepšinio rinktinės rūpesčiai. LKF reikalingas krepšinio strategas, kuris mato gerokai plačiau.

„Mūsų viena iš sąlygų – visos piramidės vežimas į priekį. Ne tik vyrų rinktinė, nes ji – šiandieninė, o jeigu tu norėtum per jėgą daryti rezultatą ir nežiūrėtum į apačią, turėtume didelę problemą ateityje. Kaip ir visose srityse. Jeigu yra stiprus jaunimas yra ir stipri ateitis rinktinei. Tikrai tas jaunimas prie vyrų prisidės po penkerių ar septynerių metų. Džiaugiamės, kad po savęs nepaliksime tuščios vietos. O tai – labai svarbu, – aiškino M.Špokas. – Džiaugiamės, kad Jonas ir tvarkė tą piramidę. Moterys piramidės neturėjo, todėl turime didelę bėdą. Dabar patys trejus metus dėliojamės vaikų sistemą, bet norime, kad visa tai ateitų iš viršaus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.