EUROLYGA 2023

M. Špokas apie J. Kazlausko atlygį: „Tai – socialinis darbas“

Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis dar sės prie derybų stalo. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas teigė, kad tai įvyks jau kitą savaitę. Visai Lietuvai, ne tik LKF, dabar įdomu, ar J.Kazlauskas rinktinei vadovaus ir per kitą olimpinį ciklą.

M.Špokas teigė, kad J.Kazlauskas iš federacijos gauna labai mažą atlygį.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Špokas teigė, kad J.Kazlauskas iš federacijos gauna labai mažą atlygį.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Špokas trenerių atlygį prilygino socialiniam darbui.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Špokas trenerių atlygį prilygino socialiniam darbui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 12:02 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:40 AM

Ką A.Sabonis su kolegomis turėtų pasakyti, kad J.Kazlauskas nuspręstų pasirašyti naują sutartį?

Šis klausimas kamuoja daugybę krepšinio sirgalių, bet ketvirtadienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ 61 metų krepšinio specialistas neatskleidė, į kurią pusę linksta.

„Negražu su krepšinio federacija kalbėti per žiniasklaidą“, – nukirto su Lietuvos krepšinio rinktine per pastaruosius ketverius metus du Europos čempionatų sidabro medalius iškovojęs J.Kazlauskas.

Būtent ant jo pečių gulė ne tik vyrų rinktinės reikalai. J.Kazlauskas buvo atsakingas už Lietuvos jaunimo rinktinių trenerių paskyrimą bei piramidės veiklą.

M.Špokas penktadienį gyrė J.Kazlausko darbą bei pabrėžė, šiemet pasaulio čempionato bronzą iškovoję septyniolikmečiai ar Europos čempionato sidabrą laimėję šešiolikmečiai – prieš ketverius metus kartu su J.Kazlausku pradėto projekto vaisius.

Tad J.Kazlauskas aiškiai parodė, kad jis Lietuvos krepšiniui – neįtikėtinai svarbus.

Krepšinio sirgaliai svarsto, ko galėtų norėti J.Kazlauskas. Treneris visuomet pabrėžė, kad rinktinėje sąlygos – geros.

Galbūt mažiau dėmesio iš žiniasklaidos? Žurnalistų darbas J.Kazlauskui yra užkliuvęs keletą kartų – ir dėl kritikos, ir dėl gražių žodžių.

Ar tai gali būti pinigai?

M.Špokas užsiminė, kad Lietuvos krepšininkai, skirtingai nei kokie ispanai, negauna pinigų iš federacijos. O trenerio atlygis, pasak jo, labai mažas.

„Jie nedirba už komercinį atlygį. Džiaugiamės visa vyrų rinktine, nes nė vienas krepšininkas nėra gavęs atlygio, nors man ir teko girdėtų gandų, esą mes duodame pinigų. Tai daro ispanai ir kitos rinktinės, bet mes nemokame. Čia kaip kariuomenė – lova, maistas ir kiti dalykai. Krepšininkai atvyksta atiduoti širdį, – sakė M.Špokas. – Mūsų biudžetas – 3 milijonai eurų, o ispanų – apie 60 milijonų. Suprantate, kokią sistemą jie gali dėlioti. Bet vien jaunimo rinktinių parengimas ir išvežimas į čempionatus kainuoja apie 700 tūkstančius eurų. Treneris gauna simbolinį atlygį. Jeigu lyginsime kitų rinktinių trenerių atlygius, tai – simbolinis mokestis. Žmogus nepragyventų. Jeigu žiūrėsime į trenerių rinkos kainą ir į federacijos atlygius, tai – socialinis darbas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.