EUROLYGA 2023

Egidijui Mockevičiui – grėsmė taip ir likti NBA šešėlyje

Egidijus Mockevičius liko kitų NBA lietuvių šešėlyje. Domantas Sabonis į elitinę lygą vasarą žengė iš NBA naujokų biržos, Mindaugas Kuzminskas sukirto rankomis su „New York Knicks“, kur sporto operacijoms vadovauja legenda Philas Jacksonas. Jonas Valančiūnas ir vis dar tik kvalifikacinio pasiūlymo sulaukęs Donatas Motiejūnas irgi sulaukė gerokai daugiau dėmesio.

E.Mockevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E.Mockevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-06 16:10, atnaujinta 2017-05-13 21:47

Tačiau tai nesutrukdė iš NCAA į NBA peršokti ir E.Mockevičiui. 24 metų 208 cm centras pasirašė sutartį su „Brooklyn Nets“ ir tapo penktuoju lietuviu, prisijungusiu prie dabartinių NBA krepšininkų.

Tiesa, tik formaliai.

„SB Nation“ portale specialiai „Nets“ sirgaliams skirtoje skiltyje „NetsDaily“ pabrėžiama, kad vargu, ar E.Mockevičius išvys NBA saulę.

„Nets“ turės tris krepšininkus, kurie vilkės Bruklino klubo marškinėlius per žiniasklaidos dieną, bet jie turi geresnius šansus lapkritį vilkėti „Long Island Nets“ uniformą. Tai – Yogi Ferrellas, E.Mockevičius ir Beau Beechas“, – rašė netsdaily.com.

E.Mockevičiaus ir kitų dvejų minėtų krepšininkų sutartys neprilygsta tam pačiam M.Kuzminskui, nors ir šis negali pasigirti galingu atlygiu. E.Mockevičius sudarė sutartį, kuri NBA labiau žinoma tarytum „geros valios sutartis“ ar „treniruočių stovyklos kvietimu“. Tai iš dalies garantuotos sutartys, kurios visiškai garantuotomis tampa sausį. Tam yra sąlyga – krepšininkai turi išsilaikyti.

Netsdaily.com pabrėžė, kad Y.Ferrellas ir E.Mockevičius gauna 100 tūkstančių JAV dolerių garantijas. B.Beechas – 45 tūkst.

E.Mockevičius ir Y.Ferrellas Brukline praleido beveik visą vasarą, o B.Beechas dar tik atvyks.

„Istoriškai jų šansai neatrodo gerai. „Nets“ nuo to laiko, kai klubą įsigijo Michailas Prochorovas pasiliko du tokius kvietimus gavusius žaidėjus („Nets“ iš dalies garantuotas sutartis duoti pradėjo 2010 metais)“, – rašė netsdaily.com.

„Nets“ klubas šiuo metu turi 15 krepšininkų su pilnai garantuotomis sutartimis, tačiau septynių krepšininkų kontraktai gali baigti galioti.

„Luisas Scola, Greivis Vasquezas ir Randy Foye turi vienerių metų sutartis. Bojanas Bogdanovičius žais paskutinįjį iš trijų sutartyje numatytų sezonų. Anthony Bennettas, Seanas Kilpatrickas ir Joe Harrisas turi sutartis pagal formulę „1+1“, bet antrojo sezono pasirinkimas – komandos rankose“, – rašė netsdaily.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.