EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis – apie J.Kazlauską, rinktinę ir darbą Kantu klube

Vienas garsiausių Lietuvos krepšinio specialistų Rimas Kurtinaitis pastarąją savaitę yra lyg ir svečias savo šalyje. Treneris į Lietuvą atsivežė naują savo komandą – Kantu „FoxTown“, kuri rengiasi spalį prasidėsiančioms Italijos krepšinio pirmenybėms. Tačiau pasirengimas sezonui R.Kurtinaičio klubui nėra rožėmis klotas – ekipa vis dar neatranda savo žaidimo ir jau pralaimėjo abu mačus Lietuvos komandoms.

R.Kurtinaitis įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas tapti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Kurtinaitis įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas tapti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 5:08 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:10 PM

R.Kurtinaitis pastaruoju metu minimas kaip pagrindinis kandidatas perimti iš Jono Kazlausko Lietuvos krepšinio rinktinės stratego vairą. Pats specialistas dar nenoriai kalba apie galimus pasikeitimus. J.Kurtinaitis tikina, kad kol kas su juo apie bene svarbiausią šalies trenerio postą niekas nekalbėjo, o jo kolega J.Kazlauskas yra pati geriausia kandidatūra tęsti prieš ketverius metus pradėtą darbą.

– Krepšinio federacija žadėjo šią savaitę kalbėtis su Jonu Kazlausku dėl rinktinės, bet kol kas informacijos nepateikiama. Įžvelgiate galimybių, kad pirma atsisakęs pratęsti sutartį J. Kazlauskas gali persigalvoti?

– Kiek supratau, Jonas tą sprendimą yra padaręs kur kas anksčiau ir čia nebuvo grynai emocijų sprendimas. Jis tikrai ne netikėtai pasakė, kad daugiau nebetreniruos rinktinės. Jis yra jau sakęs anksčiau, kad pasibaigus ciklui žiūrės, bet greičiausiai baigs darbą.

Manau, ir jau ne kartą minėjau, kad Jonas šiuo metu yra geriausias variantas Lietuvos krepšinio rinktinei. Na, o kaip jis pasielgs – reikėtų tik jo klausti.

– Kadangi esate Lietuvoje, gal buvo kokių nors kontaktų tarp jūsų ir krepšinio federacijos?

– Ne, mes nekontaktavome – kad ir nėra reikalo. Kiek paskaitai apie rinktinės reikalus, tiek paskaitai. Nemanau, kad tai pirmos svarbos klausimas. Viskas turi nurimti, turi būti pateiktos kokios nors darbo ataskaitos. Tuomet federacija nuspręs, ką daryti. Jie gaudosi šitame reikale. Su manimi niekas nekontaktavo.

– Jei vis dėlto LKF prezidentas Arvydas Sabonis pasiūlytų jums imtis rinktinės darbo, galvotumėte?

– Jeigu kreipsis ir kai kreipsis, tuomet bus galima ir kalbėti. Dabar iš tuščio į kiaurą nėra ko kalbėti.

– Kaip manote, kodėl nurimo FIBA ir Eurolygos žiežirbos? Ar čia tyla prieš audrą?

– Kiek matau, FIBA sukūrė dar vieną savo turnyrą – FIBA Europos taurę. Ji eina lygiai tuo pačiu keliu kaip ir Eurolyga. Matyt, jų planai dideli, bet aš manau, kad šituos pykčių klausimus turėtų spręsti Europos Sąjungos viena iš komisijų. Kažkokios prievartos čia neturėtų būti. Eurolyga ir Europos taurė veikia puikiai, tai mes matome daug metų, ją uždaryti būtų netikslinga.

Aišku, ten vyksta kažkokia abiejų organizacijų kova, bet nuo to kenčia visas Europos krepšinis. Aš manau, kad jei FIBA sugebėtų organizuoti geresnį turnyrą už Eurolygos, duotų daugiau pinigų klubams, o tai aktualu daugeliui komandų, tuomet ir nereikėtų nieko drausti, visi automatiškai norėtų turėti geresnes sąlygas. Bet, matyt, FIBA negali tuo aprūpinti ir gali tik grasinti kokiomis nors sankcijomis, o tai nėra teisinga.

– Italijai uždraudus savo komandoms žaisti Eurolygos Europos taurėje iš ten pasitraukė ir Kantu komanda. Bet prieš kiek laiko pranešta, kad ekipa greičiausiai žais šiame turnyre. Kokia situacija iš tikrųjų?

– Buvo 4 klubai, padavę paraiškas dalyvauti Europos taurėje, bet, kaip ir Lietuvoje, Italijos krepšinio federacija priėmė sprendimą, kad klubams neleidžia dalyvauti varžybose. Kiek žinau, turi būti kažkoks bendras teismo sprendimas, kaip ir Lietuvoje, kai buvo pagrasinta „Lietuvos rytą“ išmesti iš LKL – ten panašūs variantai vyksta. Turėtų nuspręsti teismas ir viskas įvyks greitai.

– Kokios sportinės formos jūsų treniruojama Kantu komanda?

– Pagal Italijos krepšinio lygos nuostatus, komandoje turi būti penki Italijos krepšininkai. Man labai svarbu, kad jie žaistų taip, kaip aš noriu. Neturime dar 3 amerikiečių, kurių vienas šiuo metu atstovauja Makedonijos rinktinei Europos čempionato atrankoje. Jie mus turėtų sustiprinti. Taigiviskas prieš akis – reikia daug dirbti.

Sezonas pas mus prasideda spalio 2 dieną. Dar turime daug laiko. Ir ruošiamės. Kaip sakoma, už vieną muštą duoda dešimt nemuštų. Pralaimėjome Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, paskui Vilniaus „Lietuvos rytui“, bet mes žinome, kokia linkme mums reikia dirbti.

Labai džiaugiuosi, kad žaidžiame su tokiomis komandomis, kurios įveikia mus. Apskritai su komandos komplektacija vėluojame apie mėnesį. Neturime nė vieno žaidėjo iš praėjusio sezono. Viską sukomplektuoti ir sustyguoti, kad veiktų gerai, nėra taip paprasta. Darbo nusimato daug, žiūrėsim, kas išeis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.