EUROLYGA 2023

Prestižiniame NBA reitinge – nemenkas Jono Valančiūno šuolis

Jonas Valančiūnas naujajame „Sports Illustrated“ sudarytume NBA krepšininkų reitinge atliko nemenką šuolį. 24 metų „Toronto Raptors“ centras peršoko net 15 pozicijų.

J.Valančiūnas pakilo reitinge.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas pakilo reitinge.<br>USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 10:36 PM, atnaujinta May 13, 2017, 6:56 AM

J.Valančiūnas „Sports Illustrated“ reitinge pernai buvo 77-as, o šiemet – jau 62-as.

„Sports Illustrated“ pirmadienį paskelbė dalį sudaryto NBA krepšininkų šimtuko.

Šiuo metu yra paskelbta nuo 100-osios iki 51-osios vietos.

Pernai reitinge buvo ir Donatas Motiejūnas. Kvalifikacinį pasiūlymą iš „Houston Rockets“ gavęs, bet šiuo metu geresnes sąlygas išsiderėti mėginantis lietuvis šįkart atsidūrė už borto.

D.Motiejūnas į šimtuką nepateko, o pernai buvo ant ribos – 98-as.

„J.Valančiūnas yra toks nupoliruotas ir toks efektyvus puolime, kad pastaruosius keletą metų aidėjo kalbos, jog jis turėtų atsidurti toliau nei yra dabar. Praėjusį sezoną lūžis neįvyko. Ta lėmė rankos trauma bei į gynybą orientuoto atsarginio žaidėjo Bismacko Biyombo žaidimas, sumažinęs J.Valančiūno laiką aikštėje ir bendrą indėlį, – rašė „Sports Illustrated“ apžvalgininkas Benas Golliveris. – Jam 24 metai ir yra pakankamai įrodymų, kad sprendimas pasiduoti būtų klaida, juolab, kad Toronte neliko B.Biyombo, o sudėtyje trūksta patyrusių atsarginių centrų.“

B.Golliveris pabrėžė, kad „Raptors“ puolimas praėjusį sezoną pateko tarp penkių geriausių lygoje. Analitikas pabrėžė, kad dabar būtų tinkamiausias momentas J.Valančiūnui suteikti daugiau laiko.

„Jis turi žengti į priekį ginant krepšį ir žaidžiant du prieš du, bet trumpas Toronto priekinės linijos suolelis leidžia manyti, kad šiais metais jis arba išplauks, arba nuskęs“, – pabrėžė B.Golliveris.

„Sports Illustrated“ reitinge latvis Kristapas Porzingis yra 68-oje vietoje. Už J.Valančiūno atsidūrė ir Manu Ginobili (97), Andrew Bogutas (83) ar Rudy Gay (80).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.