EUROLYGA 2023

Estai pabūgo FIBA grasinimo – mano, kad ir lietuviai išsigas

Prieš porą savaičių viešai pranešęs, kad žengia į Eurolygos rengiamą Europos taurės turnyrą, Estijos čempionas Talino „Kalev“ krepšinio klubas kapituliavo: pranešė, kad nenori būti tarp dviejų ugnių – Eurolygos ir FIBA, tad atšaukia savo dalyvavimą turnyre.

„Kalev“ ekipos senbuvis G.Dorbekas šį sezoną nežais Europos taurėje
„Kalev“ ekipos senbuvis G.Dorbekas šį sezoną nežais Europos taurėje
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 9:20 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:09 AM

Jau ne vieną mėnesį vykstančiame kare tarp komercinės Eurolygos organizacijos ir ambicijų perimti svarbius krepšinio turnyrus Europoje nesibodinčios FIBA, kenčia tik klubai: FIBA gąsdina nacionalines federacijas, kad diskvalifikuos visas rinktines iš visų jos rengiamų varžybų, jei nors vienas tos ar kitos valstybės krepšinio klubas varžysis būsimame Europos taurės turnyre.

„Kalev“ klubo prezidentas Ivaras Valdmaa antradienį tikino, kad sprendimas trauktis iš Europos taurės yra grasinimų ir pragmatiško išskaičiavimo pasekmė.

„Žinote, jei „Kalev“ žais Europos taurėje, FIBA mums neleis registruoti savo žaidėjų tarptautiniams turnyrams, o tokia įvykių eiga turės rimtų pasekmių – mes negalėsime dalyvauti VTB Jungtinės lygos varžybose. Juk ši Rusijos lyga yra sudariusi sutartį su „FIBA Europe“. Be to, FIBA gali diskvalifikuoti visas Estijos krepšinio rinktines. Iš tikrųjų, mes su mielu noru žengtume į Europos taurę, tačiau karas tarp FIBA ir Eurolygos jau vyksta labai ilgai ir visiškai neaišku, ar bus rengiamas Europos taurės turnyras ir kas apskritai laukia Europos krepšinio“, – spaudos konferencijoje kalbėjo I.Valdmaa.

Jis patikino, kad Lietuvos ir Rusijos krepšinio klubai, kurie žada varžytis Europos taurėje, taip pat galiausiai privalės apsispręsti, o „Kalev“ vadovas mano, jog įmanomas jo klubo scenarijus – komandos nenorės būti tarp kūjo ir priekalo ir rinksis komandos egzistavimą, o ne išnykimą.

Estijos čempionų ekipos prezidentas paaiškino, kad pasitraukimas iš Europos taurės leis užbaigti komandos komplektaciją – „Kalev“ belieka pasirašyti sutartį su vidurio puolėju iš užsienio.

Nežinia, ar Eurolyga po šio žingsnio įrašys Talino „Kalev“ į juodąjį sąrašą – mat ekipa dar oficialiai nebuvo pristatyta Europos taurės turnyro dalyviams. Estai buvo gavę kvietimą ir buvo davę tik žodinį sutikimą.

Prieš kelias savaites Barselonoje vykusiame Eurolygos organizacijos Europos taurės turnyro administracijos ir klubų vadovų susirinkime buvo priimtas žiaurus sprendimas klubams, kurie išsigando FIBA grasinimų ir pabėgo iš Europos taurės turnyro, nors prieš tai buvo padavę prašymus dalyvauti varžybose.

Graikų Atėnų AEK, lenkų Zelionos Guros „Stelmet“, serbų Belgrado „Partizan“ ir italų Sasario „Banco di Sardegna“ komandoms visiems laikams dabar yra užvertos durys ne tik į Europos taurės varžybas, bet ir prestižinę Eurolygą.

Toks sprendimas priimtas dėl to, kad minėtos ekipos pirmiausia sutiko žaisti Europos taurėje, bet po burtų ceremonijos perbėgo į FIBA organizuojamą Čempionų lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.