EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinę nuskandino nesveika konkurencija?

Lietuvos krepšinio rinktinė dažnai kalba apie komandinį krepšinį ir puikų klimatą viduje, bet jokio komandiškumo per Rio de Žaneiro olimpiadą ten nebuvo. Tai tvirtina į Rio kartu su Lietuvos sportininkais keliavusi vienintelė psichologė Aistė Žemaitytė.

Psichologė tikino, kad Rio olimpiadoje Lietuvos rinktinėje klimatas nebuvo geriausias.<br>lrytas.lt montažas.
Psichologė tikino, kad Rio olimpiadoje Lietuvos rinktinėje klimatas nebuvo geriausias.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-14 07:49, atnaujinta 2017-05-13 03:47

Interviu sportas.info A.Žemaitytė ne tik atvirai pasakojo apie Rūtos Meilutytės išgyvenimus ir sprendimus, bet palietė ir nemenkus skaudulius palikusią Lietuvos krepšinio komandą.

Tai, ką A.Žemaitytė matė Rio olimpiadoje, psichologei leido daryti išvadą, kad krepšinio rinktinėje trūko vienybės.

„Kai matai aikštelėje, kaip vyresni rėkia ant jaunesnių, kaip šie pasimeta ir nebežino, ką daryti, kaip tada treneris rotuoja žaidėjus ir išleidžia kitus, kurie gal pažais šiandien ir tiks žaidžiančiai trijulei, duetui ir pan., apie komandiškumą kalbos nėra. Mes matome nesveiką konkurenciją. Tad vienas iš svarbių faktorių buvo komandiškumo nebuvimas“, – tiesiai šviesiai pareiškė A.Žemaitytė.

Psichologės pareiškimai iškėlė daugybę klausimų: ar tai reiškia, kad šypsodamiesi ir apie nuostabų mikroklimatą kalbėdami krepšininkai – meluoja? Tarpusavio palaikymas neegzistuoja?

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio paliko po trijų pralaimėjimų iš eilės. Paskutinįjį smūgį ketvirtfinalyje Jono Kazlausko komandai skėlė Australija. Australai lietuvius sumušė 90:64 ir išmetė iš žaidynių.

Bet Lietuvos krepšinio komanda didįjį smūgį patyrė dar grupėje. Pirmasis lietuvių pralaimėjimas buvo toks galingas, kad, pasak psichologės, galėjo nulemti ir kitus įvykius.

Tuomet lietuvius net 50 taškų skirtumu sutriuškino Ispanija – 109:59.

„Po to pralaimėjimo iš krepšininkų pareiškimų man atrodė, kad jie dar bando susiimti, ieško vidinių išteklių. Rūta po pusfinalio, kuriame plaukė blogiau nei atrankoje, kalbėjo, kad rytoj viskas bus geriau. Gal ir krepšininkai save ramindami taip kalbėjo. Gal jie buvo susitaikę su absoliučiu pralaimėjimu...“, – sakė A.Žemaitytė.

Po pralaimėjimo ispanams Lietuva dar nusileido 81:90 kroatams. Jau tada sirgaliai kalbėjo apie psichologinę komandos būseną.

A.Žemaitytė teigė, kad vargu, ar buvo staigiai įsikišus padėti. Su krepšininkais, pasak psichologės, reikėjo dirbti gerokai ilgiau.

„Jeigu kalbame apie žmogaus, kuris komandoje būtų dirbęs jau anksčiau – stovyklose, Europos čempionate ir panašiai, tikrai taip, – apie pagalbą kalbėjo A.Žemaitytė. – Nežinau, kuo jis galėjo baigtis, bet tikrai ne 50 taškų skirtumu. Lietuvos rinktinė prieš olimpines žaidynes du kartus įveikė ispanus. Antrasis pralaimėjimas namie Ispanijos ekipai buvo šaltas dušas. Dažnai sporte taip būna, kad vieną kartą įveiktas varžovas vėliau nebetraktuojamas kaip labai rimtas ir stiprus – aš jį įveikiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.