EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis atviras: „Nenorėjau įžeisti Jono Valančiūno“

Jonas Valančiūnas po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sulaukė daug kritikos. Lietuvos krepšinio sirgaliai per visas žaidynes laukė „Toronto Raptors“ centro šuolio, bet jo taip ir neišvydo. 24 metų krepšininkas pats pripažino, kad „nesusitvarkė su galva“.

J.Valančiūnas (kairėje) sulaukė kritikos ir iš R.Kurtinaičio (dešinėje), bet šis pabrėžė, kad įžeisti nenorėjo.<br>lrytas.lt montažas.
J.Valančiūnas (kairėje) sulaukė kritikos ir iš R.Kurtinaičio (dešinėje), bet šis pabrėžė, kad įžeisti nenorėjo.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 11:15 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:10 AM

Jonas Kazlauskas prakalbo apie tai, kad J.Valančiūnas turėtų ne vien tik kliautis talentu, bet ir pradėti dirbti. Kritikos negailėjo ir Rimas Kurtinaitis, kuris interviu „Lietuvos rytui“ teigė, kad kai kur sutirštino spalvas.

- Po olimpiados aštriai kritikavote daugumą Lietuvos rinktinės žaidėjų, o apie J.Valančiūną pasakėte, kad jis susirgo žvaigždžių liga.

– Čia gal buvo pernelyg užaštrinta. Tikrai nenorėjau Jono įžeisti. Jis paprastas, geras žmogus, tik nesusitvarkė su jausmais.

Mačiau, kaip jis žaidė per kontrolines rungtynes ir labai tikėjau, kad bus aiškus lyderis – kitaip nei pernai, kai pasitaikydavo nestabilių momentų.

Rio de Žaneire to neįvyko. Kodėl? Daug priežasčių. Jonas nesusitvarkė pats su savimi. Skaičiau, kad naktimis nemiegojo, labai išgyveno – jis jautrus vaikis, gerai išauklėtas.

Bet vienas profesionalumo bruožų – kaip tu valdai save, savo kūną. Bet kokioje situacijoje negali karščiuotis, nemiegoti. Turi nugalėti emocijas, sugebėti suimti save.

Kaip pavyzdys – jogai, kuriuos daugybei dienų užkasa po žeme be maisto, be deguonies ir jie išlenda sveiki, taip moka kontroliuoti savo organizmą net mirties akivaizdoje.

Išgyvenimai sutrukdė Jonui gerai sužaisti olimpiadoje.

Gal suveikė ir kitas faktorius: žmogus jaunas, daug uždirba, gerai sekasi NBA. Gal dėl to atsiranda tam tikra žvaigždžių liga – mes visi ja kažkada persirgome: ateini iš niekur ir tampi žinomas, o tai kurį laiko trukdo dirbti.

Bet čia tik pasvarstymai. Būtų gerai, kad J.Valančiūnas taptų stabilus.

Visi matome: Lietuvos rinktinės ateitis priklauso nuo Jono žaidimo. Kaip Arvydo Sabonio laikais viskas priklausė nuo jo, nežiūrint, kad aplink buvo dar keletas žaidėjų.

Nuo Jono rinktinėje priklauso labai daug. Jis turi su tuo susitaikyti, sugebėti nugalėti spaudimą ir žaisti gerai. To jam ir linkiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.