EUROLYGA 2023

Šešių laukiamiausių Lietuvos krepšininkų sugrįžimai į LKL

Darjušo Lavrinovičiaus, Artūro Milaknio ar Tomo Delininkaičio nereikia pristatinėti ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos sirgaliams. Šie krepšininkai žaidė pajėgiausiuose Lietuvos klubuose, vilkėdami rinktinės aprangą laimėjo Europos ar pasaulio pirmenybių medalių, rungtyniavo stipriose kitų šalių lygose.

Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Milaknis<br>G.Šiupario nuotr.
Simas Galdikas<br>G.Šiupario nuotr.
Simas Galdikas<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Delininkaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Delininkaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Tadas Klimavičius<br>G.Šiupario nuotr.
Tadas Klimavičius<br>G.Šiupario nuotr.
Darjušas Lavrinovičius<br>G.Šiupario nuotr.
Darjušas Lavrinovičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Rolandas V.Eidvilas

2016-09-14 16:40, atnaujinta 2017-05-13 02:13

Užsienio klubams šie žaidėjai atstovavo ir praėjusį sezoną. Tačiau vasarą jie, kaip ir dar keliolika lietuvių, nusprendė grįžti į tėvynę ir yra tarp laukiamiausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sugrįžėlių.

Laukiamiausi LKL sugrįžėliai

Darjušas Lavrinovičius (į „Lietkabelį“ iš Emilijos Redžo „Grissin Bon“)

Žinia apie D.Lavrinovičiaus sugrįžimą į LKL nebuvo lyg perkūnas iš giedro dangaus, bet dar vasaros viduryje tikriausiai mažai kas galvojo, kad buvęs Lietuvos rinktinės, Madrido „Real“, Maskvos CSKA ir Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkas grįžęs į gimtąją šalį pasirinks praėjusių LKL sezonų vidutinioką „Lietkabelį“.

Vis dėlto būtent „Lietkabeliui“ pavyko pateikti tokių argumentų, kuriems neatsispyrė abu broliai Lavrinovičiai, viename klube kartu žaisiantys po pusantro sezono pertraukos.

Lapkritį 37-ąjį gimtadienį pažymėsiantis D.Lavrinovičius į Lietuvą grįžta po trijų užsienyje praleistų sezonų. Du praėjusius sezonus jis žaidė Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klube ir dukart tapo Italijos vicečempionu.

Praėjusiose „Serie A“ pirmenybėse D.Lavrinovičius pelnydavo 9,6 taško, tad jo galimybėmis sustiprinti Panevėžio komandą abejoti neverta. Abejonių kelia nebent veterano fizinė būklė – du praėjusius sezonus jis nemažai rungtynių praleido dėl traumų.

Artūras Milaknis (į „Žalgirį“ iš Kazanės „Uniks“)

A.Milaknis „Žalgiryje“ ir LKL debiutavo prieš devynerius su puse metų, bet buvo padaręs tris pertraukas, per kurias trumpai žaidė kituose klubuose. Per trečiąją pertrauką jis pirmą kartą paragavo legionieriaus duonos ir vieną sezoną atstovavo Kazanės „Uniks“ klubui.

Sezonas svetur buvo sudėtingas. A.Milaknis keliskart ryškiai blykstelėjo, Vieningoje lygoje pelnydavo 7,8 taško, bet didelio trenerio pasitikėjimo neįgijo ir neretai net nepatekdavo į registruojamų krepšininkų dvyliktuką. Žaisdamas Kazanės komandoje A.Milaknis neįtikino ir Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko. Pernai rinktinėje debiutavęs tritaškių metikas šiais metais į olimpinę ekipą nebebuvo pakviestas.

Kazanės klubui netikusį 30-metį tauragiškį išskėstomis rankomis priglaudė trijų sezonų sutartį pasiūlęs „Žalgiris“. Vis dėlto šis „nostalginis pirkinys“ Kauno komandą tikriausiai sustiprins ne tiek, kiek norėtų sirgaliai. A.Milaknis niekada nepasižymėjo nei turtingu veiksmų arsenalu, nei stabilumu, kurių reikia Eurolygos turnyre.

Tomas Dimša (į „Vytautą“ iš Frankfurto „Skyliners“)

„Žalgiryje“ kojas apšilę, bet jame neįsitvirtinę A.Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniai anksčiau ar vėliau atsiduria Prienuose. Pastaraisiais metais „pasistažuoti“ į Virginijaus Šeškaus treniruojamą komandą buvo atvykę jau apie dešimt buvusių žalgiriečių, o šį sezoną pramintu taku patraukė ir 22-ejų T.Dimša.

Jis iš Kauno į Prienus keliavo per Vokietiją, kur praėjusį sezoną vilkėjo Frankfurto „Skyliners“ aprangą. Frankfurto komandai sezonas buvo puikus, bet T.Dimšai – prastas. Lietuvis dar rudenį patyrė traumą, o pasveikęs iš dalies dėl legionierių limito nesugebėjo susigrąžinti vietos pagrindiniame dvyliktuke ir daugiausia žaidė „Skyliners“ dublerių ekipoje, kuri tapo trečiosios lygos vicečempione. Žaisdamas pirmojoje bundeslygoje T.Dimša įmesdavo 5,2 taško, trečiojoje – 12,8 taško.

„Vytautas“ – puiki vieta atsigauti. Juo labiau kad staigus ir greitai sprendimus priimantis T.Dimša turėtų puikiai tikti V.Šeškaus žaidimo sistemai. Nebūtų nieko keisto, jei po sezono T.Dimšai sulauktų kvietimo grįžti į „Žalgirį“.

Tadas Klimavičius (į „Neptūną“ iš Bonos „Telekom“)

Geriausius metus „Žalgiryje“ praleidęs puolėjas į LKL grįžta po dviejų sezonų pertraukos. Tuos du sezonus jis atstovavo Bonos „Telekom“ komandai.

Nors praėjęs Vokietijos čempionatas „Telekom“ susiklostė labai prastai, T.Klimavičius buvo vienas nedaugelio krepšininkų, kuriems priekaištų neturėjo nei klubo vadovai, nei sirgaliai. „Telekom“ bandė įkalbėti T.Klimavičių likti buvusioje Vokietijos sostinėje, tačiau 11,2 taško įmesdavęs ir 6 kamuolius atkovodavęs puolėjas norėjo būti arčiau šeimos, todėl pirmiausiai nagrinėjo Lietuvos klubų pasiūlymus.

Spalio pradžioje 35-ąjį gimtadienį pažymėsiančiam krepšininkui geriausiai tiko „Neptūno“ pasiūlymas. Ši sutartis turėtų būti naudinga abiem pusėms: Klaipėdos ekipa gaus jėgos po krepšiais, o T.Klimavičius – galimybę kovoti gal net ir dėl tauriausių LKL apdovanojimų.

Tomas Delininkaitis (į „Vytautą“ iš Retimno „Cretan Kings“)

Buvusį Lietuvos rinktinės, „Neptūno“, „Lietuvos ryto“ bei „Žalgirio“ gynėją T.Delininkaitį, kaip ir T.Klimavičių, į Lietuvą parvijo noras būti su šeima. T.Delininkaitis ilgiau žaidė užsienyje (praėjusius keturis sezonus), bet, skirtingai nei T.Klimavičius, svetur dažnai keitė šalis (rungtyniavo Ukrainoje, Latvijoje, Turkijoje ir Graikijoje) ir ilgai neužsibuvo nė viename klube.

Praėjusio sezono pradžioje T.Delininkaitis ilgokai buvo bedarbis ir tik sausio mėnesį susitarė su Graikijos lygos vidutinioku Retimno „Cretan Kings“ klubu, kuriame žaisdamas pelnydavo 9,3 taško. Beje, nuo tada, kai pradėjo klajones po kitus kraštus, T.Delininkaitis visus keturis sezonus klubą susirasdavo varžyboms jau prasidėjus.

Šį rudenį 34 metų gynėjas atsidūrė patogesnėje padėtyje. T.Delininkaitis su Prienų-Birštono klubu susitarė dar vasarą ir galėjo ramiai ruoštis sezonui su kitais „Vytauto“ krepšininkais. Galbūt ši aplinkybė leis jam naujoje komandoje atsiskleisti geriau negu Graikijos lygoje.

Simas Galdikas (į „Lietkabelį“ iš Bukarešto „Steaua“)

LKL čempionate S.Galdikas iki šiol atstovavo tik vienam klubui – „Neptūnui“, kuriame debiutavo 2009 metais. Klaipėdietis buvo dukart trumpam išvykęs į užsienį, bet laimės nerado nei Ukrainoje, nei Rumunijoje, kur atsidūrė praėjusių metų gruodžio mėnesį, kai dėl nesutarimų su „Neptūno“ vadovais ir treneriais neteko vietos gimtojo miesto komandoje.

Antroje praėjusio sezono pusėje S.Galdikas vilkėjo turtingiausio Rumunijos klubo Bukarešto „Steaua“ aprangą, bet komandoje visai nepritapo ir pelnydavo tik 3,9 taško.

Panevėžio ekipoje 29 metų vidurio puolėjui parengtas svarbesnis vaidmuo. S.Galdikas su broliais Lavrinovičiaus bei dviem jaunesnės kartos puolėjais gali sudaryti labai solidžią priekinę liniją, o ikisezoninės rungtynės jau parodė, kad treneris Kazys Maksvytis turi planą, kaip panaudoti visų aukštaūgių geriausias savybes.

LKL sugrįžėliai

„Žalgiris“: A.Milaknis (Kazanės „Uniks“, Rusija).

„Neptūnas“: T.Klimavičius (Bonos „Telekom“, Vokietija).

„Lietuvos rytas“: nėra.

„Juventus“: R.Jakštas („Caseres“, Ispanijos 2 lyga).

„Vytautas“: V.Čižauskas (Krailshaimo „Merlins“, Vokietija), T.Delininkaitis (Retimno „Cretan Kings“, Graikija), T.Dimša (Frankfurto „Skyliners“, Vokietija).

„Šiauliai“: nėra.

„Lietkabelis“: S.Galdikas (Bukarešto „Steaua“, Rumunija), D.Lavrinovičius (Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Italija), D.Tarolis (Traiskircheno „Lions“, Austrija).

„Pieno žvaigždės“: K.Babkauskas (Bukarešto „Dinamo“, Rumunija).

„Nevėžis“: P.Petrilevičius (Pernu „Sadam“, Estija), K.Petrukonis (Tartu „Rock“, Estija).

„Dzūkija“: G.Navickas (Mediašo „Gaz Metan“, Rumunija).

Sąraše – krepšininkai, kurie anksčiau žaidė LKL, o šį tarpsezonį grįžo į LKL klubus iš užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.