EUROLYGA 2023

Prakalbo Donato Motiejūno agentas: dėl derybų – nerimas

Donatas Motiejūnas ir jo agentas B.J.Armstrongas nerimauja. Lietuvos krepšininko atstovas ESPN atskleidė, kad nerimą kelią įstrigusios derybos su „Houston Rockets“ dėl naujos sutarties.

D.Motiejūnas.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
D.Motiejūnas.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
D.Motiejūnas vis dar neturi sutarties.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas vis dar neturi sutarties.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donatas Motiejūnas.<br>AFP nuotr.
Donatas Motiejūnas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 7:08 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:27 AM

„Jie mums nepateikė rimto pasiūlymo. Esminė diena bus spalio 1-oji. Tą dieną ir priimsime sprendimą“, – kalbėjo B.J.Armstrongas.

„Rockets“ šią vasarą D.Motiejūnui pateikė 3,4 milijono JAV dolerių vertės kvalifikacinį pasiūlymą. 25 metų 213 cm ūgio krepšininkas nori geresnės sutarties, todėl vasarą netgi neprisidėjo prie Lietuvos krepšinio rinktinės.

B.J.Armstrongas ESPN leido suprasti, kad derybos su „Rockets“ dar nėra baigtos, D.Motiejūnas gali ir nepasirašyti kvalifikacinės sutarties.

Praėjusį sezoną iš 37 žaistų mačų 22 starto sudėtyje pradėjęs D.Motiejūnas jau buvo susitikęs su naujuoju treneriu Mike'u D'Antoni. Pastarasis lietuviui atskleidė, kad šis komandoje turėtų reikšmingą vaidmenį.

D.Motiejūno 2015-2016 metų sezono startas buvo uždelstas, nes krepšininkas nespėjo atsigauti po nugaros traumos. „Rockets“ klubas jau buvo iškeitęs D.Motiejūną į „Detroit Pistons“ komandą, bet ši iš NBA paprašė papildomų dienų sveikatos įvertinimui ir staiga mainus atšaukė.

„Pistons“ paskelbė, kad sprendimą priėmė dėl krepšininko nugaros problemų.

Tačiau grįžęs į „Rockets“ D.Motiejūnas parodė, kad gali žaisti. Jis vidutiniškai rinko 6,2 taško ir atkovojo 2,9 kamuolio.

„Rockets“ treniruočių stovyklą pradės rugsėjo 24 dieną, tad faktas, kad dėl kontrakto dar nėra sutarta, kelia nerimą.

„Pagal dabartinę kolektyvinę sutartį mes nelabai ką galime padaryti, – sakė B.J.Armstrongas, primindamas, kad D.Motiejūnas yra apribotas agentas, kuriam kiti klubai gali teikti pasiūlymus, bet „Rockets“ gali nuspręsti siūlyti daugiau nei jie ir taip automatiškai pasiimtų lietuvį. – Aš nesu frustracijoje. Tiesiog taip yra. Ką „Rockets“ galvoja pamatysime spalio 1 dieną. Visos sutartys turi būti pasirašytos 11-ą valandą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.