EUROLYGA 2023

J. Valančiūno pokyčiai: ar dabar į NBA patektų irgi aukštu šaukimu?

Jonas Valančiūnas 2011-ųjų NBA naujokų biržoje savo vardą išgirdo penktas. Ir nors iškart elitinės lygos durų jis nepravėrė, tai buvo aukščiausias Baltijos šalių šaukimas iki Kristapo Porzingio, kurį pernai „New York Knicks“ pasirinko ketvirtuoju šaukimu.

J.Valančiūnas šiemet (kairėje) ir J.Valančiūnas 2011-aisiais.<br>lrytas.lt montažas.
J.Valančiūnas šiemet (kairėje) ir J.Valančiūnas 2011-aisiais.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 7:12 PM, atnaujinta May 12, 2017, 11:37 AM

J.Valančiūnas „Toronto Raptors“ klube debiutavo po metų ir sėkmingai pritraukia žiniasklaidos dėmesį iki šiol.

2011 metų NBA naujokų birža, pasak „RealGM“, buvo ypatinga.

„Po penkerių metų ji pateikė daug „o kas jeigu?“ tipo žaidėjų. Nuo nuvylusių iki netikėtų žvaigždžių, pasaulio čempionų iki identiškų dvynukų. Birža turėjo viską“, – rašė „Basketball RealGM“.

NBA analize užsiimantis portalas pabrėžė, kad 2011-ųjų NBA naujokų birža tik parodė, kaip sunku nuspėti, kurie krepšininkai išliks, o kurie pranyks.

„Basketball RealGM“ pateikė įdomų požiūrį į 2011 metų NBA naujokų biržą ir spėja, kuriuo šaukimu būtų pasirinkti krepšininkai, atsižvelgiant į jų žaidimą po penkerių metų.

J.Valančiūnas NBA naujokų biržoje buvo penktas ir analitikai įsitikinę – J.Valančiūnas ir šiemet būtų pašauktas tais pačiais metais.

„Šiandieninėje NBA tokio aukšto centro įsigijimas – ne mirties bausmė. Dydis dabar neturi tokios reikmės, kaip anksčiau, bet tai nereiškia, kad jis visai nenaudingas. Ne, J.Valančiūnas negali patikimai žengti ir už baudos aikštelės ribų gintis prieš kamuolį valdančius krepšininkus (Tai didelė priežastis, kodėl jis praėjusį sezoną tik 12 kartų žaidė ilgiau nei 30 minučių). Tačiau neikite žaisti prieš jį vienas prieš vieną. Varžovai prieš J.Valančiūną atakuoja vos 33,3 proc. taiklumu, o tai – siaubingas skaičius, verčiantis siųsti pagalbą ar daryti keistus keitimus sudėtyje“, – rašė „RealGM“.

„J.Valančiūno puolime atkovoti kamuoliai atkrintamosiose tapo milžiniškai svarbiu pokyčiu, bet čiurnos trauma visai baigė jo sezoną. Jis – geras pasirinkimas, kai norima žaisti nugara į krepšį. Jis taip pat gerai dirba, kai reikia atlaisvinti tokius vyrukus, kaip Kyle'as Lowry ar DeMaras DeRozanas“, – teigė „RealGM“

Pagal iki šiol parodytus rezultatus 2011 metų NBA naujokų biržos šaukimu „Numeris 1“ taptų Kawhi Leonardas. „San Antonio Spurs“ krepšininkas tuomet buvo pasirinkitas penkioliktuoju numeriu ir jau spėjo tapti NBA čempionu, NBA finalo MVP, Visų žvaigždžių savaitgalio dalyviu, dukart geriausiai besiginančius krepšininku, daugiausia per sezoną kamuolių perėmusių žaidėju.

Jeigu atsuktume laiką, tuomet pirmuoju numeriu K.Leonardą būtų pašaukęs „Cleveland Cavaliers“ klubas.

2011 metais pirmuoju NBA naujokų biržos šaukimu tapęs „Cleveland Cavaliers“ įžaidėjas Kyrie Irvingas. Pagal skaičiavimus, K.Irvingas dabar būtų trečiuoju šaukimu ir keliautų į „Utah Jazz“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.