EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko komandai – penki svarbiausi klausimai

Mindaugas Kuzminskas prisijungė prie naują etapą pradėjusios „New York Knicks“ komandos. NBA dugną maišęs klubas dabar kalba apie atgimimą, o klubo prezidentas legendinis lygos Žiedų valdovas Philas Jacksonas nestokoja ambicijų.

M.Kuzminskas vasarą pasirašė sutartį su „Knicks“ klubu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas vasarą pasirašė sutartį su „Knicks“ klubu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:55 AM

„Knicks“ jau pradeda treniruočių stovyklą ir čia Niujorko komandai reikės nuveikti daugybę darbų. Nuo 2014-2015 metų sezono pradžios „Knicks“ komanda turėjo 36 krepšininkus. Tik vienintelis Carmelo Anthony išliko klube nuo 2014-ųjų kovo, kuomet vadžias į savo rankas perėmė Ph.Jacksonas.

Po praėjusio sezono „Knicks“ komandoje išliko šeši krepšininkai. Per vasarą „Knicks“ pasikvietė ir veteranų, kurie yra įrodę savo vertę, ir krepšininkų, kurie dar ją turi įrodyti, rašo newsday.com.

Buvęs NBA metų naujokas ir MVP Derrickas Rose'as atvyko iš „Chicago Bulls“, o už jį buvo atiduoti Jose Calderonas, Robinas Lopezas ir Jerianas Grantas.

Ph.Jacksonas taip pat išleido 125 milijonus JAV dolerių, kad pasirašytų sutartį su kartą geriausiai besiginančiu žaidėjų tapusiu Joakimu Noah, atakuojančiu gynėju Courtney Lee ir taškus rinkti mėgstančiu Brandono Jenningsu.

C.Anthony, latvis Kristapas Porzingis, D.Rose'as, J.Noah, C.Lee, B.Jenningsas ir Lance'as Thomasas – gan svarus „Knicks“ septynetas.

Dabar sirgaliai svarsto, ar šie žaidėjai nutrauks trejų metų „Knicks“ klubo atkrintamųjų varžybų badą.

Daug priklausys nuo oficialios treniruočių stovyklos, prieš kurią newsday.com iškėlė penkis „Knicks“ klubui svarbiausius klausimus.

Ar jie išvengs traumų?

J.Hornacekas turi nuveikti nemažai darbo. Tai jo pirmieji metai prie „Knicks“ komandos vairo, o ekipa turi net tris naujus starto penketo krepšininkus, tad klubas privalo numegzti labai tvirtus saitus tarp žaidėjų. Tai pareikalaus daug jėgų, tačiau J.Hornacekui reikia vengti per didelio krūvio, nes svarbiausių krepšininkų, kaip C.Anthony, J.Noaho, D.Rose'o ir B.Jenningso sveikatos kortelių įrašai – puikus įspėjimas.

Ar visi išloš puolime?

Puolimo trikampio sistema tikrai neįaugo į „Knicks“ krepšininkų kraują ir nebuvo tokia sėkminga, tačiau J.Hornacekas pabrėžė, kad ketina naudoti daug šios sistemos aspektų. Jis taip pat pažadėjo įlieti tokio krepšinio, kokį organizavo „Phoenix Suns“ ir „Utah Jazz“ klubuose. Greitesnis žaidimas ir daugiau kovos du prieš du gali būti gerokai sėkmingesnis variantas.

Kaip prieš D.Rose'ą pateiktas civilinis ieškinys dėl seksualinio užpuolimo gali paveikti jį ir komandą?

„Knicks“ komandai būtinas įžaidėjas, apie kurį treneris galėtų lipdyti visą komandą, kurti teigiamą chemiją. Ph.Jacksonas teigė, kad D.Rose'o situacija už aikštės ribų jam rūpesčių nekelia. Tačiau jeigu byla galiausiai pasieks teismą, tada D.Rose'as neišvengs įtakos. Tas pats galioja ir visai komandai.

Ar naujokai gali padėti C.Anthony žaisti geriau?

C.Anthony be jokių abejonių visada buvo „Knicks“ lyderiu, bet šį sezoną jis turėtų sulaukti ir pagalbos. J.Noah yra bebaimis ir į aikštę atneša didžiulį intensyvumą, o to „Knicks“ komandai tikrai trūko. Jis ir D.Rose'as yra tarp kovingiausių lygos krepšininkų, tad jie gali pakylėti kiekvieno komandos draugo žaidimą. Tai reiškia – ir C.Anthony.

Ar gali atsarginiai greitai tobulėti?

Be B.Jenningso ir L.Thomaso „Knicks“ negali pasigirti šiek tiek labiau patyrusiu atsarginių suoleliu. Ant jo jau šį sezoną galime išvysti ir penkis naujokus, tarp kurių – M.Kuzminskas, Willy Hernangomezas ir Marshallas Plumlee. Jeigu prisminsime visų svarbiausių „Knicks“ žaidėjų traumų istorijas, suprasime, kad rezervams reikia kuo greičiau pasiruošti tokiam atvejui, kai reikės kilti greitai ir žaisti gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.