EUROLYGA 2023

Girtos šėlionės buvusiam žalgiriečiui atsirūgo

Ty Lawsonas gerai žinomas Lietuvos krepšinio sirgaliams. Kai 2011 metais NBA sukaustė lokautas, jis pasuko į Europą ir pasirinko Kauno  “Žalgirį“. Nors ilgai čia neužsibuvo, žalgiriečiams įžaidėjas paliko įspūdį.

Ty Lawsonas<br>G.Šiupario nuotr.
Ty Lawsonas<br>G.Šiupario nuotr.
T.Lawsono karjeroje buvo keletas mėnesių vilkint „Žalgirio“ aprangą.<br>AP nuotr.
T.Lawsono karjeroje buvo keletas mėnesių vilkint „Žalgirio“ aprangą.<br>AP nuotr.
G.Šiupario nuotr.
G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 7:10 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:52 PM

T.Lawsono karjeroje buvo tik vienas ne NBA klubas. 2011 metais jis buvo apsivilkęs „Žalgirio“ marškinėlius ir sužaidė 7 mačus Eurolygoje, kol baigėsi NBA lokautas.

Bet grįžus į NBA klubą „Denver Nuggets“ įvykiai klostėsi ne taip, kaip troško T.Lawsonas.

28 metų 180 cm ūgio krepšininkas naująjį NBA sezoną pradės vilkėdamas „Sacramento Kings“ marškinėlius, o praėjusiame bandė savo laikė „Houston Rockets“ ir „Indiana Pacers“, bet priminė tik savo šlovės šešėlį.

Patirtis padės pakilti?

T.Lawsonui gyvenime teko įveikti iššūkius ne tik aikštėje.

Jis dukart buvo sulaikytas vairuojantis išgėręs ir galiausiai nusprendė gydytis nuo alkoholizmo. Praradęs vietą „Rockets“ starto penkete, „Pacers“ klube tenkinosi atsarginio vaidmeniu.

Pasirašęs vienų metų sutartį su „Kings“ veteranas per šį sezoną turi ką įrodyti.

„Kartais patirtis padeda augti. Aš daug paaugau ir esu pasirengęs judėti į priekį. Girdėjau, kaip generalinis direktorius kalbėjo apie mane: „Jis prarado save. Tiesiog nebegali mesti.“ Turiu daug ką įrodyti ir esu pasirengęs tai padaryti“, – prieš naują sezoną kalbėjo T.Lawsonas.

Treneris pasitiki įžaidėju

T.Lawsonui reikės nemenkos vidinės ramybės.

Krepšininkas prisidėjo prie komandos, kuri svajoja apie atsigavimą ir turi nemažai įžaidėjų. Tarp jų – Darrenas Collisonas, naujokai Garrettas Temple’as ir Jordanas Farmaras.

Tačiau D.Collisonas turėtų sulaukti NBA nušalinimo dėl kaltinimų smurtu, ir T.Lawsonas gali sezoną pradėti starto penkete.

„Memphis Grizzlies“ klube pastaruosius tris sezonus praleidęs treneris Dave’as Joergeris „Kings“ komandoje T.Lawsonui kelia aukštą kartelę.

„Aš pasikliaunu Ty, kad jis bus profesionalas, – sakė D.Joergeris. – Jam tai – svarbūs metai.

Pasitikiu juo. Tikiu, kad jis žais gerai ir bus komandos lyderis.“

Galėjo rinktis ir „Pelicans“

T.Lawsonas su „Kings“ klubu sutartį sudarė po pokalbio su buvusiu treneriu George’u Karlu. Su juo krepšininkas dirbo „Nuggets“ klube. Čia T.Lawsonas praleido pirmuosius šešis sezonus, o G.Karlas su juo dirbo ketverius metus.

Vargu ar G.Karlas yra didelis „Kings“ gerbėjas. Treneris šią komandą treniravo per paskutinius 30 mačų 2014 metų sezoną ir visą 2015-ųjų sezoną. O tada buvo atleistas. Nors G.Karlo darbas Sakramente baigėsi nemaloniai, jis gyrė „Kings“ klubą.

„Prieš priimdamas sprendimą su juo kalbėjau tris ar keturis kartus. Aptarėme, kaip čia viskas vyksta, ar tikrai taip blogai, kaip sakė kiti, – pasakojo T.Lawsonas. – Jis pasakė daug gerų dalykų, todėl ir nutariau rinktis „Kings“, o ne „New Orleans Pelicans“.

Buvęs tapęs alkoholio įkaitu

„Nuggets“ klube T.Lawsonas buvo kylanti žvaigždė.

2009 metų NBA naujokų biržoje 18-uoju šaukimu pakviestas žaidėjas šioje komandoje rinko po 14 taškų ir atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau egzistavo ir gyvenimas už aikštės ribų.

Dėl piktnaudžiavimo alkoholiu T.Lawsonui teko palikti Denverį 2015 metais.

Į „Rockets“ jam teko keltis po to, kai per šešis mėnesius buvo antrą kartą sučiuptas girtas prie vairo.

Hjustone T.Lawsonas iš pradžių buvo starto penketo krepšininkas, o paskui treneris jį pasodino ant suolo.

Prisidėjo naujos bėdos dėl vairavimo išgėrus, ir „Rockets“ atsisakė T.Lawsono paslaugų. „Pacers“ komandoje jo metimas įstrigo, ir galiausiai krepšininkas nustojo tikėti pats savimi.

„Praėjusį sezoną mano pasitikėjimas tiesiog dingo. Ėmiau abejoti savimi. Tada įsijungiau 2013 metų atkrintamųjų varžybų įrašus, kai žaidžiau prieš „Golden State Warriors“. Žiūrėjau ir klausiau savęs: „Ar aš tikrai tai padariau?“ – pasakojo krepšininkas.

Dabar jis pasiryžęs viską pradėti iš naujo.

„Tikrai pasikeičiau kaip žmogus. Aš esu linksmai gyventi mėgstantis vyrukas, kuris dievina krepšinį. Keletą kartų patekau į bėdą, bet tai nepaneigia fakto, kas esu ir ką esu nuveikęs“, – kalbėjo „Kings“ įžaidėjas. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.