EUROLYGA 2023

Metus LKL žaisti negalintį D. Rediką gali priglausti Graikija

Į begalės skandalų liūną, susijusį su pinigais ir prasimanymais patekęs liūdnai pagarsėjęs krepšininkas Dovydas Redikas gali vėl išnirti krepšinio aikštėje . Krepsinis.net žiniomis, 23 metų 193 cm ūgio gynėjas domina Graikijos antrosios lygos komandą bei karjerą gali tęsti šioje šalyje. Kol kas lietuvis dar nepasirašė sutarties, tačiau tikisi tai padaryti.

D.Redikas gali išvykti žaisti į Graikiją.<br>V.Bitvinsko nuotr.
D.Redikas gali išvykti žaisti į Graikiją.<br>V.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 12:50 PM, atnaujinta May 11, 2017, 9:03 PM

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) D.Redikas rungtyniauti negali, nes jam buvo skirta vienerių metų diskvalifikaciją už atsakingo žaidimo principų nesilaikymą. Nors oficialiai mažai kas aiškinama, tokia formuluotė yra deklaruojama tais atvejais, kai krepšininkas įsivelia į lažybų skandalą. Tokios pačios formuluotės išvadomis  praėjusiame sezone buvo baudžiamas ir dėl lažybų iš „Juventus“ ekipos pašalintas Rolandas Alijevas.

Praėjusį sezoną D.Redikas pradėjo Nacionalinės krepšinio lygos Šakių „Vyčio“ ekipoje, o vėliau buvo pakviestas į LKL Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Tačiau karjerą šiame jis klube baigė skandalu, kuomet buvo apkaltintas esą pasisavinęs pinigus iš komandos taupyklės.

„Čia yra visiška nesąmonė. Situacija buvo tokia, kad turėjome komandos taupyklę, į kurią visi sezono metu dėdavome pinigus, tą dariau ir aš. Viskas buvo tvarkoje. Bet sezono pabaigoje pamatėme, kad ten trūksta pinigų. Ir viskas iškart krito ant manęs. Treneriui pasakiau, kad dėl senų dalykų dabar manęs kaltinti nereikia. Buvo pasakyta, jog jei pinigų prieš kitas rungtynes neatnešiu, istorija išlįs į viešumą, tačiau nesiruošiau nieko nešti, nes pats kaltas dėl nieko nesu. Kodėl turiu kažkam kažką duoti, jei nesu skolingas?“, – teisinosi tuomet D.Redikas.

Jis dar Rygos „Barons“ klube buvo sulaukęs kaltinimų vagyste, kai pinigų pasigedo trys Latvijos klubo krepšininkai.

Krepšininkas dar yra išgarsėjęs ir tuo, kad žaisdamas Latvijoje atsiprašė iš ekipos atostogų dėl neva mirusio tėvo, nors pastarasis buvo sveikas ir gyvas.

D.Redikas praėjusį sezoną LKL žaisdavo po 19 minučių, įmesdavo 4,3 taško, atkovodavo 3,4 atšokusio kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 5,2 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.