EUROLYGA 2023

Ž. Ilgauskas JAV turi naują darbą – gelbėja Kamerūno supertalento karjerą

Karjerą baigęs ir JAV gyvenantis Lietuvos krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas turi naują darbą. Lietuvį pasikvietė „Phialdelphia 76ers“ klubas, kad šis padėtų kamerūniečiui Joeliui Embiidui. Aukštaūgis į NBA buvo pakviestas dar 2014 metais, bet lygoje dėl traumų taip ir nedebiutavo.

Ž.Ilgauskas bando padėti J.Embiidui.<br>G.Šiupario ir AFP/Scanpix nuotr.
Ž.Ilgauskas bando padėti J.Embiidui.<br>G.Šiupario ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 10:42 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:24 PM

J.Embiidui du kartus operuota kojos pėda – su panašiomis bėdomis karjeros pradžioje susidūrė ir Ž.Ilgauskas, sugebėjęs paneigti skeptikų prognozes ir galiausiai turėjęs sėkmingą karjerą.

„76ers“ tikisi, kad lietuvis kamerūniečiui perduos naudingos patirties, kaip atsitiesti po tokių karjeros nesėkmių bei kaip reikėtų prižiūrėti savo kojas.

Ž.Ilgauskas dėl pėdos operacijos taip pat praleido savo debiutinį sezoną 1996 metais, kitame sezone sužaidė 82 rungtynes, bet prasidedant trečiajam vėl patyrė skaudžią pėdos traumą. Per kitus tris sezonus jis sužaidė vos 29 rungtynes.

Įveikęs visas traumas Ž.Ilgauskas dar sužaidė dešimt sėkmingų sezonų be didesnių traumų ir du kartus pateko į NBA Visų žvaigždžių rungtynes.

J.Embiidas buvo vadinamas vienu didžiausių talentų, ateinančių į NBA. Filadelfijos ekipa jį pasikvietė trečiu šaukimu NBA naujokų biržoje 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.