EUROLYGA 2023

100 tūkst. eurų užsitikrinęs „Juventus“ galingai įžengė į FIBA Čempionų lygą

Sėkmingai atranką į FIBA Čempionų lygą antradienį Portugalijoje pradėjęs „Juventus“ klubas jį pergalingai užbaigė namuose Utenoje ketvirtadienį. Atsakomosiose naujojo turnyro rungtynėse Antano Sireikos treniruojamas „Juventus“ antroje mačo dalyje įveikė portugalų „Porto“ 77:59 (16:17, 20:11, 28:14, 13:17) ir varžysis naujai rengiamo FIBA Čempionų taurės turnyro D grupėje. 

A.Sireika ir „Juventus“ ekipos žaidėjai<br>V.Gimžausko/utenosjuventus.lt nuotr.
A.Sireika ir „Juventus“ ekipos žaidėjai<br>V.Gimžausko/utenosjuventus.lt nuotr.
„Juventus“ treneris A.Sireika.<br>V.Gimžausko/utenosjuventus.lt nuotr.
„Juventus“ treneris A.Sireika.<br>V.Gimžausko/utenosjuventus.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 7:06 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:15 PM

Portugalijos čempionė „Porto“ ekipa pirmąją dvikovą namuose pralaimėjo 81:83, tad ketvirtadienį savo žiūrovų akivaizdoje uteniškiai galėjo sau leisti ir pralaimėti. Tiesa, ne daugiau, nei vieno taško skirtumu. Jei pagrindinis laikas būtų pasibaigęs svečių pergale dviejų taškų skirtumu, būtų žaidžiamas pratęsimas.

Portugalijos čempionų „Porto“ strategas Moncho Lopezas prieš atsakomąjį mačą akcentavo savo auklėtinių žaidimą gynyboje: „Reikia nepamiršti, kad tokiose serijoje žaidimas vyksta 80 minučių ir jei po 40 minučių kažkas turi dviejų taškų pranašumą, tai nieko nereiškia. Jei mūsų deficitas būtų didelis, situacija būtų kitokia, bet dabar patenkinti savo pasirodymu pirmoje serijos dalyje. Mes žinome, ką reikia dalyti, kad gynyboje žaistume agresyviau ir Utenos komandai neleistume pelnyti tiek daug taškų“.

Tačiau, kaip paaiškėjo, M.Lopezas su ekipa nerado priešnuodžių A.Sireikos komandai ir pasisakymai liko tik pasisakymais.

Nors pirmame kėlinyje svečiai žaidė kur kas geriau ir jį laimėjo 17:16, jau antrojo kėlinio viduryje uteniškiai pabėgo 22:18, o likus kovoti ketvirtyje 2 min. pirmavo 30:24. Po dviejų kėlinių Lietuvos ekipa pirmavo jau 36:28 ir buvo arčiau išsvajoto kvietimo į FIBA Čempionų lygą.

Trečiame kėlinyje portugalai suskubo mažinti atsilikimą ir sužaidus dvi minutes jis buvo 36:32, tačiau tuomet Gytis Sirutavičius pataikė tritaškį ir metė papildomai baudą ir vėl pastūmėjo „Juventus“ svajonės link. Maža to – Jamaras Diggsas dar pridėjo tritaškį, G.Sirutavičius ir toliau terorizavo „Porto“ gynybą ir jau 4 min. uteniškiai pirmavo 48:32.

Baigiantis trečiam kėliniui „Juventus“ perkopė 20 taškų persvarą – 64:42 ir tapo aišku, kad intriga dvikovoje baigta.

Įpusėjus ketvirtam kėliniui šeimininkai ir toliau daužė svečius iš Portugalijos 71:48, 73:50. Likus žaisti 2 min. 30 sek. į aikštę A.Sireika išleido 16-metį Ugnių Nikitiną, tačiau jaunuoliui per dvikovą pasižymėti nepasisekė.

Daugiausia taškų „Juventus“ ekipoje pelnė: J.Giggsas ir G.Sirutavičius po 13,  V.Šulskis 11, R.Jakštas 10.

„Porto“: B.Tinsley 15, R.Borovnjakas 11.

Sėkmės šioje poroje kaina buvo išties milžiniška. „Juventus“ ne tik atiteko 100 tūkstančių eurų piniginis prizas, bet ir kelialapis į FIBA Čempionų lygos grupių etapą.

D grupėje su uteniškiais dabar jau tikrai grumsis Avelino „Sidigas“ (Italija), Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) su Mariumi Grigoniu, Ostendės „Telenet“ (Belgija), Strasbūro SIG (Prancūzija), Zagrebo „Cibona“ (Kroatija), Belgrado „Mega Leks“ (Serbija) bei Baro „Mornar“ (Juodkalnija) komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.