EUROLYGA 2023

Jonui Valančiūnui – ESPN pasiūlymas, kaip pelnyti daugiau taškų

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) analitikas Kevinas Peltonas, dirbantis sporto gigante ESPN, pateikė savo įžvalgas apie Toronto „Raptors“ komandą. Amerikietis sukritikavo Jono Valančiūno gynybą.

J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2016, 1:50 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:46 PM

„Varžovai prieš lietuvį pataiko 52,2 proc. savo metimų, kuomet juos skiria daugiausiai 1,5 metro. Tuo tarpu prieš Biyombo šis rodiklis buvo 45,2 proc.

Apskritai Jonas yra prastas gynyboje, nors įgavęs daugiau patirties turėtų pagerinti šį aspektą“, – rašė K.Peltonas.

Dažnai pabrėžiama, kad „Raptors“ iki galo puolime neišnaudojo J.Valančiūno, nes dažniausiai kamuolį savo rankose turi Kyle‘as Lowry ir DeMaras DeRozanas, kurie ir užbaigia atakas. K.Peltonas pasiūlė savo idėją, kaip JV tapti rezultatyvesniu.

„Lowry ir DeRozanas baigia per 60 proc. visų „Raptors“ atakų. Valančiūnas puolime turėtų būti svarbesnis žaidėjas, todėl Dwane‘as Casey galėtų jį naudoti penketuke kartu su atsarginiais krepšininkais. Lietuvis įrodė, kad gali baudos aikštelėje sėkmingai rinkti taškus. Jo taiklumas tokiose situacijose siekė 47,7 proc. Po derinio „du prieš du“ jis taškais baigė 60 proc. atakų. Apskritai Valančiūnas yra vienas geriausių dėl kamuolių po varžovų krepšiu kovojančių žaidėjų“, – rašoma straipsnyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.