EUROLYGA 2023

Lietuvių keliai į Latviją: kiek ten turėsim savų krepšininkų?

A.Labuckas, E.Želionis ir T.Jogėla į Latviją išvyko iš LKL klubų. O.Varanauskas praėjusį sezoną žaidė Italijoje, D.Krestininas – Lenkijoje.

D.Krestininas žais Rygos „Barons“ klube.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Krestininas žais Rygos „Barons“ klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 29, 2016, 12:32 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:46 PM

A.Labuckas, E.Želionis ir T.Jogėla į Latviją išvyko iš LKL klubų. O.Varanauskas praėjusį sezoną žaidė Italijoje, D.Krestininas – Lenkijoje.

Latvijos klubuose rungtyniauja dar keli LKL sirgaliams gerai pažįstami krepšininkai. Tarp jų labiausiai pažymėtini VEF sustiprinę gynėjai Janis Blūmas ir Kasparas Vecvagaras. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas 34 metų J.Blūmas į tėvynę grįžo po dešimties užsienyje praleistų sezonų, per kuriuos atstovavo ne tik Lietuvos, bet ir Italijos, Ispanijos, Kazachstano bei Graikijos klubams.

LBL reguliariajame sezone komandos kovos keturiais ratais, bet dviem ekipoms padarytos išimtys. VEF ir „Valga-Valka“ su varžovais susitiks tik po du kartus.

VEF klubui lengvata suteikta, nes jis rungtyniauja posovietinėje Vieningoje lygoje. Dviem šalims priklausantis „Valga-Valka“ (Valga yra Estijoje, Valka – Latvijoje, bet šiuos miestus skiria tik upė) žaidžia ne tik Latvijos, bet ir Estijos pirmenybėse.

Jau pirmajame ture nesėkmę patyrė čempionė „Valmiera“, išvykoje nusileidusi „Ogre“ ekipai 61:70 (O.Varanauskas pelnė 2 taškus).

Dar dvi lietuvių komandos žaidė namie ir šventė pergales: Rygos VEF įveikė „Liepaja“ 84:70 (A.Labuckas pelnė 4 taškus, J.Blūmas – 20, K.Vecvagaras – 12), „Ventspils“ – „Jėkabpils“ 91:70 (E.Želionis įmetė 8 taškus).

„Barons“ pirmąsias rungtynes žais ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.