EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas – apie naują pravardę Niujorke ir C. Anthony pamokas

Mindaugas Kuzminskas bando atrasti save Niujorke, kur vietos „Knicks“ komandoje pradės kelionę NBA lygoje. Lietuvis jau spėjo gauti naują pravardę ir kiek susipažinti naujame mieste, kuriame jaučiasi kaip filmo „Vienas namuose“ pagrindinis herojus.

M.Kuzminskas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 11:14 AM, atnaujinta May 11, 2017, 5:49 PM

Kai tik atvyko į Niujorką, NBA legenda Philas Jacksonas M.Kuzminskui davė „Kuz“ pravardę, tačiau komandos nariai sugalvojo dar vieną.

„Tai „sūris“ („Cheese“). Aš visada šypsausi, o kai esi fotografuojamas, tau sakoma „Cheese“. Tai mano pravardė dabar“, – juokdamasis nypost.com pasakojo lietuvis.

Prieš atvykdamas į miestą M.Kuzminskas žiūrėjo daug filmų ir nuotraukų, kuriose vaizduojamas Niujorkas. Jis dabar jaučiasi kaip „Vienas namuose“ herojus.

„Jaučiuosi taip. Vaikštau į viešbutį, tarp dangoraižių“, – neįprastus jausmus pasakojo 26-erių puolėjas.

„Knicks“ ekipoje M.Kuzminskas turėtų būti ekipos veido Carmelo Anthonys dubleris.

„Kai tik atvykau, jis manęs paklausė, kaip man patiko olimpinės žaidynės. Toks žaidėjas žinojo kažką apie mane, todėl iš karto geriau pasijutau būdamas ekipoje. Kiekvieną dieną kažko išmokstu iš jo, o gintis prieš jį treniruotėse – kažkas nepamirštamo ir neįkainojamo. Ši patirtis duos labai daug naudos ateityje“, – džiaugėsi lietuvis.

Prieš debiutą NBA daugelis abejoja M.Kuzminsko fizine jėga, bet lietuvis dėl to nesijaudina.

„Mėgstu greitą žaidimą, kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Gal vyrukai iš Europos ir nėra patys geriausi atletai, bet tu tiesiog turi naudoti smegenis, rasti vietą komandoje. Turi rasti, kaip gali padėti komandai“, – pasakojo krepšininkas.

Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje pratęs žaisti M.Kuzminskas NBA bus naudojamas ir kaip gynėjas. Jo protas ir judėjimas aikštėje be kamuolio puikiai tiks Niurjorke diegiamai trikampio puolimo metodikai, mano „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas.

„Su jo ūgiu ir įgūdžiais, galėsime panaudoti Mindaugą gynėjo arba lengvojo krašto pozicijose. Jis vyrukas, kuris mėgta puolime aštriai įbėgti, o tai velniškai svarbu puolimui, nors to nematome statistikoje“, – susižavėjimo neslėpė treneris.

Tačiau ar tokie trenerio žodžiai garantuoja lietuviui vietą aikštėje?

„Nenoriu apie tai kalbėti. Geriau, kai apie tai kalba kiti. Esu drovus vyrukas, tai pirmi mano metai. Treneriai nori laimėti ir tam naudoja geriausiai pasirengusius žaidėjus“, – kuklinosi M.Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.