EUROLYGA 2023

M. Paulauskas – apie rusų filmą, Miuncheną, Ž. Trato vizitą ir sveikatą

Viena Rusijos kino kompanija jau kitais metais žada pabaigti ir pristatyti meninį filmą „Judėjimas į viršų“. Čia susipins dvi istorijos, kurių epicentre buvo ir legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas. Jo vaidmuo filme patikėtas jaunam Lietuvos aktoriui ir modeliui, išgarsėjusiam prieš keletą metų – Žilvinui Tratui.

M.Paulauską vaidins Ž.Tratas.<br>„Lietuvos ryto“archyvo/J.Stacevičiaus nuotr.
M.Paulauską vaidins Ž.Tratas.<br>„Lietuvos ryto“archyvo/J.Stacevičiaus nuotr.
Ž.Tratas (trečias iš dešinės).<br>Facebook nuotr.
Ž.Tratas (trečias iš dešinės).<br>Facebook nuotr.
M.Paulauskas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
M.Paulauskas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 11:27 AM, atnaujinta May 11, 2017, 5:42 PM

28-erių aktorius yra labai panašus į M.Paulauską jaunystėje, kai būdamas 27-erių jis žaidė SSRS rinktinėje Miuncheno olimpinėse žaidynėse. 

Filme ir bus vaizduojamas 1972-ųjų Miuncheno olimpiados krepšinio turnyro finalas – įvykiai pinsis su tragiškais tų metų įvykiais olimpiniame kaimelyje, kai teroristai užgrobė Izraelio atstovų kambarius. Tada šturmo metu žuvo 11 delegacijos narių.

„Jau prieš metus laiko buvome susitikę su prodiuseriais. Praėjusią savaitę Vilniuje, Vokiečių gatvėje, kelias dienas vyko filmavimas.

Buvau trumpai atvažiavęs susitikti su visą aktorių grupe, savo dubleriu Ž.Tratu“, – lrytas.lt atskleidė 71-erių M.Paulauskas.

Šis aktorius išgarsėjo pasirodęs televizijos šou „Meilė ar pinigai“ ir seriale „Pasmerkti“ suvaidinęs Taisoną. Dabar Žilvinas siekia aktoriaus karjeros užsienyje, todėl pasikeitė vardą į tarptautinį – aktorius atsiliepia Jameso Trato vardu.

„Aš apie jį nieko nebuvo girdėjęs. Bet Žilvinas pats man paskambino, atvyko į mano sodybą Šakių rajone. Bendravome visą dieną, jam buvo įdomu išgirsti mano komentarus apie olimpiadą, santykius su žaidėjais.

Jis tikrai susidoros su šiuo vaidmeniu“, – neabejojo krepšinio legenda.

Miunchene M.Paulauskas buvo vienas SSRS komandos lyderių, o ekipa olimpiname krepšinio turnyre iškovojo visas devynias pergales. M.Paulauskas pelnė po 11,1 taško ir buvo trečias pagal rezultatyvumą SSRS rinktinėje.

Finale prieš JAV rinktinę pergalę sovietai pelnė paskutinę sekundę – 51:50. Likus žaisti 3 sekundes amerikiečiai persvėrė rezultatą 50:49 ir pradėjo džiaugtis olimpiniu auksu.

Po aibės nesusipratimų ir sekretoriato klaidų, SSRS komandos trenerių štabas įtikino, kad liko dar laiko ir teisėjai, po ilgų pokalbių, sovietų atakai skyrė 3 sekundes.

Kamuolį iš užribio išmetė A.Jedeška, o po varžovų krepšiu jį pagavęs A.Belovas įmetė pergalingus taškus.

Vėliau vyko įvairiausi protestai, JAV žaidėjai atsisakė atsiimti sidabro medalius, tačiau FIBA oficialiai pripažino SSRS pergalę.

„Tie prisiminimai bus gyvi tol, kol būsiu gyvas. Man įstrigo ne tik tos paskutinės trys sekundės. Buvo momentų, kai žiūrėjai į laikrodį ir atrodė, kad laikas bėga labai lėtai – buvome priekyje ir galvojome ar tikrai laimėsime.

Pirmą kartą laimėti prieš amerikiečius olimpiadoje buvo kažkas stebuklingo. Visi paskutiniai judesiai išlikę galvoje – kodėl darėme taip, o ne kitaip“, – į prisiminimus paniro M.Paulauskas.

Jis šiuo metu yra Kauno „Žalgirio“ komandos sirgalių klubo garbės prezidentas, rengia susitikimus, lanko vaikų namus, svarbesnias rungtynes.

Jis dar nežino ar vyks į filmo premjerą.

„Tikrai gausiu kvietimą į filmo peržiūrą. Bet nežinau, kaip seksis – važiuoti į Maskvą nėra juokas. Ir dabar kvietė, nes ten persikėlė filmavimai. Maskva yra Maskva. Turiu nugaros bėdų, negaliu daug keliauti“, – pasakojo M.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.