EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis pradeda medžioklę

Kova dėl Italijos krepšinio čempiono vardo gali būti nuobodi. Taip mano šios šalies krepšinio žinovai, prognozuojantys, jog čempiono vardą ginantis Milano „Emporio Armani“ klubas, kuriam atstovauja Mantas Kalnietis, šį sezoną neturės lygiaverčių varžovų.

M.Kalnietis su komandos draugais laimėjo Italijos supertaurės turnyrą.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
M.Kalnietis su komandos draugais laimėjo Italijos supertaurės turnyrą.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Oct 1, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:50 PM

Vis dėlto pranašumą reikės įrodyti aikštėje, o pirmasis išbandymas „Emporio Armani“ bei kitų 15 komandų lauks sekmadienį ir pirmadienį, kai bus žaidžiamos „Serie A“ pirmojo turo rungtynės.

„Serie A“ klubų paraiškose sezono pradžioje įrašyti penki Lietuvos krepšininkai. „Emporio Armani“ žaidžia M.Kalnietis (30 metų, 195 cm), Kantu „Pallacanestro“ – Vaidas Kariniauskas (23, 197), Sasario „Banco di Sardegna“ – Tautvydas Lydeka (33, 208), Pezaro „Consultinvest“ – Simas Jasaitis (34, 202) ir Donatas Zavackas (36, 203).

Šiame penkete M.Kalnietis yra vienintelis krepšininkas, vasarą nepakeitęs komandos. Jis į Milaną atvyko praėjusio sezono viduryje ir padėjo „Emporio Armani“ po metų pertraukos susigrąžinti Italijos čempionės vardą.

Dar du lietuviai praėjusį sezoną taip pat žaidė „Serie A“, bet atstovavo kitiems klubams: T.Lydeka – „Consultivest“, S.Jasaitis – Kapo d‘Orlando „Betaland“.

D.Zavackas į Italiją persikėlė iš Klaipėdos „Neptūno“, V.Kariniauskas – iš Graikijos antrosios lygos „Kymi“ komandos. V.Kariniauską į Italiją pakvietė kitas lietuvis – vasarą Kantu komandos treneriu tapęs Rimas Kurtinaitis.

Kad „Emporio Armani“ bus sunkiai sustabdoma, parodė praėjusį savaitgalį įvykęs Italijos supertaurės turnyras. Jame Milano krepšininkai nesunkiai laimėjo abejas rungtynes ir iškovojo sezono atidarymo prizą.

Vis dėlto „Emporio Armani“ prezidentas Livio Proli ragino iš anksto nekabinti jo komandai aukso medalių. „Palyginti su kitais Italijos klubais, mūsų biudžetas yra milžiniškas, – pripažino L.Proli. – Bet Eurolygoje mes bandysime kautis su dar turtingesniais klubais, todėl suprantame, kad Italijos lygoje kiti klubai irgi stengsis mus nuversti. Kitoms komandoms rungtynės su mumis bus sezono iššūkis, o mes privalome to nepamiršti ir likti budrūs.“

Kitos lietuvių ekipos sieks kuklesnių tikslų. Didžiausias Italijos sporto dienraštis „Gazzetta dello Sport“ spėja, kad „Banco di Sardegna“ bus tarp komandų, kurios kovos dėl vietos pirmajame ketverte, „Pallacanestro“ klubui žada vietą lentelės viduryje, „Consultinvest“ – apatinėje dalyje. „Gazzetta dello Sport“, įvertindama tarpsezonį nuveiktus darbus, Kantu ir Pezaro klubams skyrė vos po du balus. Taip pat buvo įvertintos dar keturios komandos, o prastesnio pažymio negavo nė viena. Penkiais balais Milano sporto dienraštis įvertino tik „Emporio Armani“ vadybos vasaros veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.