EUROLYGA 2023

Technologinė NBA revoliucija džiugina ir trenerius, ir žaidėjus

NBA tobulina savo technologijas. Stipriausia pasaulio krepšinio lyga nusprendė pagreitinti vaizdo perdavimo procesą per rungtynes komandų personalo darbuotojams ar į persirengimo kambarius. Anksčiau per NBA rungtynes vaizdo medžiagą ir reikiamą informaciją pristatydavo atsakingas darbuotojas, o dabar treneriai ir jų asistentai sau svarbius momentus galės fiksuoti kone gyvai.

Treneriai krepšininkams per rungtynes galės greičiau perduoti svarbią informaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Treneriai krepšininkams per rungtynes galės greičiau perduoti svarbią informaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-01 15:09, atnaujinta 2017-05-11 16:32

„Patobulinta failų dalinimosi sistema leis treneriams, krepšininkams ir medicinos personalui realiu laiku priimti sprendimus, kurie bus paremti dar didesniu informacijos kiekiu“, – teigė NBA krepšinio operacijų vykdantysis viceprezidentas Kiki VanDeWeghe.

Nuo 2012-2013 metų sezono lyga leido komandoms gauti vaizdo ir kitokią informaciją per pačias rungtynes. Iki šiol informaciją iki suolelio atnešdavo specialus žmogus, kuris perkeldavo visą informaciją į kompiuterius. Dabar kiekviena komanda turės atskirą saugią prieigą prie vaizdo ir kitokios informacijos.

„Tai – daug efektyvesnis būdas. Užuot laukus, kol kažkas atbėgs, viską pamatyti bus galima praktiškai realiu metu, – „USA Today Sports“ sakė K.VanDeWeghe. – Tai – natūralus žingsnis. Komandos dėl to labai džiaugiasi, nes pačios pateikė tokius pasiūlymus.“

Kaip visa tai veiks?

Tarkime, kad per rungtynes su „Cleveland Cavaliers“ komanda Jono Valančiūno žaidimas puolime ima strigti. Per minutės pertraukėlę „Toronto Raptors“ treneris Dwane'as Casey gali parodyti J.Valančiūnui ir komandos draugams, kaip „Cavaliers“ ginasi, kad jiems pavyksta juos sulaikyti. Ir visa tai D.Casey gali padaryti nelaukdamas, kol jam bus atnešti apdoroti specialūs vaizdo klipai.

Sprendimas taip pat keis vaizdo koordinatoriaus darbą. Užuot praleidęs daug laiko vaizdo peržiūrų kambaryje, jis galės būti už atsarginių suolelio ir dirbti su medžiaga: „iškirpti“ derinius, sudėti vaizdus iš esamų ar ankstesnių rungtynių ir visą medžiagą ruošti pagal realų laiką aikštėje.

Už tokį technoliginį sprendimą NBA klubai ir jų vadovai pasisakė vienbalsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.