EUROLYGA 2023

Kiek gaus „Žalgiris“ pinigų už kiekvieną pergalę Eurolygoje?

Prestižiškiausio Europos krepšinio turnyro – Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu žiniasklaidai pasidalijo mintimis apie artėjantį sezoną ir paminėjo, kokios premijos laukia stipriausios Europos lygos klubų.  Tarp jų ir Kauno „Žalgirio“, kuris kovos naujame Eurolygos sezone.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

Oct 4, 2016, 6:49 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:45 AM

Iš viso šio sezono metu bus išdalinta 30 mln. eurų. Komandoms bus skirta po 40 tūkst. eurų už pergalę reguliariajame sezone ir 70 tūkst. eurų už pergalę atkrintamosiose kovose. Čempionams atiteks 1 mln. eurų, antrosios vietos prizininkams – 500 tūkst. eurų, trečiajai vietai – 300 tūkst. eurų, ketvirtajai – 200 tūkst. eurų.

Eurolygos vadovas patikino, kad ateityje dalyvausiančių komandų skaičius gali išaugti trečdaliu.

„Ateityje mes galime padidinti komandų skaičių. Galbūt iki 24. Aišku, jog tam prireiks tam tikro laiko – po metų to tikrai nebus. Toks lygos plėtimasis turėtų įtakos nacionalinių čempionatų tvarkaraščiams, kad būtina gerai pasirengti. Mes gerbiame visas mus palaikančias Europos lygas ir nenorime joms kenkti“, – sakė J.Bertomeu.

Artėjantį sezoną Eurolygoje dalyvaus 16 komandų, kurios nebus suskirstytos į grupes, o sužais dviejų ratų sistema.

J.Betromeu kalbėjo ir apie konfliktą su FIBA. Pastarosios veiksmus Eurolygos vadovas vadino neteisėtais ir apgailestavo, jog klubai kenčia nuo to, kad FIBA atsisakė bendradarbiauti su Eurolyga.

„Tai nesugriovė turnyro – tai sugriovė komandas“, – teigė J.Bertomeu apie ekipas, paskutinę minutę nusprendusias iš Europos taurės traukti į FIBA Čempionų lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.