EUROLYGA 2023

JAV apžvalgininkas nurodė, kuri komanda privalo įsigyti D. Motiejūną

„Houston Rockets“ komandos kvalifikacinį pasiūlymą atmetęs Donatas Motiejūnas lieka be klubo ir jo šansai susirasti darbą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) atrodo migloti.

D.Motiejūnas siūlomas „Brooklyn Nets“ komandai.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Motiejūnas siūlomas „Brooklyn Nets“ komandai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Oct 5, 2016, 12:21 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:57 AM

Portalo „Sporting News“ žurnalistas įsitikinęs, kad lietuvį gali ir turi įsigyti „Brooklyn Nets“ ekipa ir tai yra paskutinis šansas mūsiškiui gauti darbą paliekant „Rockets“.

D.Motiejūnas turi dvi išeitis – pasirašyti kvalifikacinį pasiūlymą su kita NBA ekipa arba pratęsti kontraktą su „Rockets“. Mūsiškis iš Hjustono ekipos pageidauja 8–10 milijonų JAV dolerių, o tai yra dvigubai daugiau, nei ši pasiūlė.

„Nets“ „algų kepurėje“ turi 15 mln. JAV dolerių laisvų lėšų. Jiems reikia daugiau talento priekinėje linijoje, nes juo išsiskiria tik Brookas Lopezas“, – rašoma tekste.

„Philaelphia 76ers“, „Denver Nuggets“, „Phoenix Suns“ ir „Minnesota Timberwolves“ taip pat turi daugiau kaip 10 mln. „algų kepurėje“, bet nė vienai nereikia aukštaūgio ir ypač tokio, su kuriuo reikėtų pasirašyti ilgesnį kontraktą, nes apribotas agentas negali sudaryti vieno sezono trukmės sutarties su kita komanda.

„Bruklino komandai būtų geras ėjimas, nes jie įsigytų talentingą aukštaūgį be jokios kompensacijos. D-Mo „Rockets“ komandai šiame sezone tikrai padėtų ir 1 arba 2 metų sutartis būtų protingas ėjimas. „Nets“ pateiktas pasiūlymas patenkintų lietuvio įgeidžius ir įstumtų „Rockets“ į nepatogią padėtį“, – situaciją reziumuoja amerikietis.

Be jau minėto B.Lopezo, „Nets“ savo sudėtyje turi niekaip NBA vietos sau nerandantį Anthony Bennettą, po 6 taškus praėjusį sezoną rinkusį Trevorą Bookerį, Europoje žibėjusį Justiną Hamiltoną, 4,7 taško metusį Chrisą McCulloughą, veteraną Luisą Scolą ir lietuvį Egidijų Mockevičių, bet šis po treniruočių stovyklos greičiausiai paliks ekipą.

Praėjusį sezoną nugaros skausmų kamuotas 26-erių metų 213 cm ūgio D.Motiejūnas per 15 minučių pelnydavo 6,2 taško, atkovodavo 2,9 kamuolio ir atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.