EUROLYGA 2023

Latvis K.Porzingis nušluostė nosį visam Lietuvos krepšiniui – maudysis turtuose

Vienintelis NBA lygoje žaidžiantis Latvijos krepšininkas Kristapas Porzingis yra kur kas įdomesnis sporto aprangų gamintojams nei visi kiti jauni krepšininkai iš Europos. Latvis nurungė net ir NBA šiemet kovosiančius lietuvius: jaunam latvių talentui garsi pasaulio sporto prekių gamintoja „Adidas“ už reklamą skirs milijonus eurų. 

K.Porzingis ir Carmelo Anthony<br>AFP nuotr.
K.Porzingis ir Carmelo Anthony<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 12:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 9:30 AM

NBA klubo „New York Knicks“, kuriam nuo šio sezono atstovauja ir Mindaugas Kuzminskas, aukštaūgis K.Porzingis sudarė naują kelerių metų sutartį su sporto prekių gamintoja „Adidas“ ir reklamuos šios firmos sportbačius.

Teigiama, kad per vienus metus latvis turėtų uždirbti nuo nuo trijų iki šešių milijonų JAV dolerių. „Adidas“ atstovai tikino, kad pinigai latviui bus skirti priklausomai nuo žaidimo – blogiausiu atveju krepšininkas per sezoną gaus 2,7 mln. eurų, o geriausiu – 5,3 mln. eurų.

Tai pelningiausia krepšininko iš Europos sutartis su „Adidas“.

Nuo spalio 1 dienos baigė galioti K.Porzingio ir kitos aprangos kompanijos – „Nike“ sutartis, tačiau pastaroji gali ją pratęsti skirdama tokius pačius pinigus.

Tačiau vargu ar „Nike“ sugebės persivilioti latvį – kompanija buvo su K.Porzingiu sutartį sudariusi prieš ketvertą metų ir kasmet jam mokėjo tik po 25 tūkst. eurų.

„Adidas“ tikina, kad specialiai Latvijai išleis krepšinio batelių seriją, kuri vadinsis K.Porzingio vardu, jei žaidėjas prasimuš į Visų NBA žvaigždžių savaitgalio renginius.

Manoma, kad K.Porzingis taps matomiausiu „Adidas“ veidu, kalbant apie krepšinį.

Jau dabar konstatuojama, kad pastaroji sutartis latvį iškels iki NBA žvaigždžių.

„Galiu tik pasakyti, kad abi šios garsios kompanijos yra pačios profesionaliausios. Man bus garbė sukirsti rankomis su viena iš jų. Patikėkite, dėmesys iš jų pusės yra labai malonus ir įpareigojantis“, – dėstė derybas su „Adidas“ ir „Nike“ kompanijomis turėjęs tik metus NBA žaidžiantis K.Porzingis.

Nė vienam iš Lietuvos krepšininkų, kovojančių NBA, nė viena sporto inventoriaus ir drabužių kompanija reikšmingų sutarčių nesiūlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?