EUROLYGA 2023

Vakarams – skauda, rusams – malonu: CSKA prezidentas neįžvelgia potekstės

Maskvos CSKA krepšinio klubo prezidentas Andrejus Vatutinas aiškina, kad Vokietiją ir kitas Vakarų šalis sugluminęs sumanymas savotiškai pagerbti ištikimiausius komandos sirgalius neturi jokios politinės potekstės.

A.Vatutinas.<br>CSKA nuotr.
A.Vatutinas.<br>CSKA nuotr.
Taip atrodo medalis CSKA sirgaliams.<br>CSKA nuotr.
Taip atrodo medalis CSKA sirgaliams.<br>CSKA nuotr.
Tokį medalį gavo 1945 m. okupuojant Berlyną dalyvavę kariškiai.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Tokį medalį gavo 1945 m. okupuojant Berlyną dalyvavę kariškiai.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 5:08 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:59 AM

Per tradicinį CSKA ekipos ikisezoninį susitikimą su aistruoliais suvenyriniu medaliu „Už Berlyno paėmimą“ apdovanoti tie rusai, kurie pavasarį Berlyne iš tribūnų stebėjo Maskvos komandos triumfą Eurolygoje.

Lygiai taip pat pavadintu medaliu „Už Berlyno paėmimą“ sovietai 1945-aisiais apdovanojo antrojo pasaulinio karo pabaigoje okupuojant Vokietijos sostinę dalyvavusius raudonosios armijos ir baudžiamųjų būrių kariškius.

Nemažai medalininkų buvo padarę nusikaltimus prieš civilius Vokietijos sostinės gyventojus, o paskui sovietų buvimas Rytų Vokietijoje užsitęsė dar kone pusę amžiaus.

Ši prieštaringa sąsaja su praeitimi sukėlė nemažą šurmulį. Bet A.Vatutinas galvoja kitaip.

„Nemanau, kad tai turėtų ką nors gluminti, nes kai mes laimėjome Eurolygą Madride, rengėme analogišką akciją „Už Madrido paėmimą“. Ir jokių revanšistinų nuotaikų nebuvo. Visada bus skirtingų nuomonių, kažkam patiks, kažkam – ne. Tai absoliučiai normali akcija ir nedidelė padėka sirgaliams, kurie tiek metų dėl mūsų išgyveno ir pagaliau visi sulaukėme tos pergalės Eurolygoje. Todėl jokių priekaištų dėl kažkokių sąsajų aš nepriimu. Tai grynai krepšinio istorija. CSKA laimėjo Eurolygą Berlyne, sirgaliai gavo medalius „Už Berlyno paėmimą“. Jie – komandos dalis, jie ten buvo“, – kalbėjo CSKA klubo prezidentas.

Eurolygos finalo ketverte Maskvos krepšininkai pradžioje 88:81 įveikė Krasnodaro „Lokomotiv“, o lemiamame mače 101:96 – Stambulo „Fenerbahce“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.