EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertas apie A. Kavaliausko jausmus Vilniui: „Jam bus sunku“

Krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas, kalbėdamas apie savaitgalį vyksiantį „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ mačą teigė, kad laukia didelė intriga.

A.Kavaliauskas (kairėje) ir D.Loganas.<br>G.Šiupario ir J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kavaliauskas (kairėje) ir D.Loganas.<br>G.Šiupario ir J.Stacevičiaus nuotr.
Š. Jasikevičius ir T. Pačėsas<br>M. Patašiaus ir T. Bauro nuotr.
Š. Jasikevičius ir T. Pačėsas<br>M. Patašiaus ir T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laura Ivaškaitė

Oct 7, 2016, 3:49 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:41 AM

- Ko tikitės iš pirmojo šį sezoną „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ susitikimo?, – lrytas.lt paklausė Š.Sakalausko.

– Laukia labai įdomios ir įtemptos rungtynės, kurių laimėtojas paaiškės tik pačioje pabaigoje. Sezono pradžioje abi komandos dar nedemonstruoja tokio žaidimo, kokio norėtų treneriai. „Lietuvos rytas“ turi žaidėjų, galinčių pataikyti iš toli, Davidas Loganas šiuo metu rodo įspūdingą formą. Todėl kauniečiams rungtyniauti bus labai sunku.

- Kokie „Lietuvos ryto“ šansai pasipriešinti „Žalgirio“ priekinei linijai?

– „Žalgiris“ tikrai turi vieną stipriausių priekinių linijų LKL: Paulių Jankūną, Antaną Kavaliauską. Tačiau „Lietuvos ryto“ gynyba šiuo metu taip pat gerai atrodo, todėl jei neblogai pataikys iš tolimo ir vidutinio nuotolio, vilniečiai bus pavojingi.

- Ar po netikėto A.Kavaliausko perėjimo iš Vilniaus į Kauną galima tikėtis didelio šio žaidėjo indėlio rungtyniaujant prieš buvusią komandą?

– Manyčiau, kad papildoma motyvacija būna tik jeigu sportininkas su klubu išsiskiria piktuoju. Antanas paliko mėgiamą komandą, kurioje ilgai žaidė, kur likę geri prisiminimai. Žaisti prieš „Lietuvos rytą“ jam tikriausiai bus sunku, nes tie geri jausmai dažniausiai neleidžia susikaupti ir atsiduoti šimtu procentų.

- Ko „Žalgiris“ imsis prieš „Lietuvos ryto“ kapitoną D.Loganą?

– D.Loganas „Žalgirio“ gynybai kels problemų, tačiau prieš jį tikrai bus ruošiami taktiniai sprendimai ir skiriamas papildomas dėmesys. Nuo to, kaip kauniečiams pavyks viską įgyvendinti, ir priklausys rungtynių baigtis.

- Šią savaitę prie vilniečių prisijungė lietuviams jau pažįstamas įžaidėjas Rashaunas Broadusas. Ar galima iš jo tikėtis greito įsiliejimo į komandą?

– Jam prireikė nemažai laiko, kol įsižaidė Utenos „Juventus“ klube. Tad manyčiau, kad ir dabar bus panašiai. Sunku tikėtis, kad žaidėjas iš karto galės demonstruoti aukštą lygį.

- Kaip vertinate „Lietuvos ryto“ galimybes šiame LKL sezone?

– Neabejoju, kad komanda kovos dėl LKL čempionų titulo. „Lietuvos rytas“ ilgai komplektavo komandą, stengėsi pritraukti kuo pajėgesnių žaidėjų. Komplektacija dar nėra baigta: kiek man yra žinoma, jie dar ieško tiek pajėgaus žaidėjo po krepšiu, tiek dar vieno įžaidėjo. Todėl tikrai taikomasi į aukščiausias vietas.

- Ar šiais metais Lietuvos krepšinyje galima tikėtis daugiau intrigos bei „Žalgirio“ nukarūnavimo?

– Sezono pradžia rodo, kad vidutinio lygio komandos šįmet itin sustiprėjo. Tikriausiai nebepamatysime ryškaus dviejų komandų dominavimo, o „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ pergales pasiekti bus žymiai sunkiau. Tačiau manau, kad dėl pirmosios vietos vis dėlto kausis būtent šios dvi ekipos.

- Kas, jūsų manymu, galėjo nulemti itin prastą Klaipėdos „Neptūno“ startą?

– Į komandą atėjo dalis krepšininkų, iki šiol nežaidusių LKL. Nors jie yra gabūs, tačiau reikia laiko prisitaikyti ir pasiekti optimalų lygį. Žinoma, „Neptūną“ slegia ir atsakomybė po įspūdingo pasirodymo praėjusį sezoną. Buvo užimta aukšta vieta, todėl ir klubo vadovų, ir trenerių, ir žaidėjų lūkesčiai dabar jau visai kiti.

- „Žalgiris“ jau kitą savaitę pradeda Eurolygos kovas. Kokie kauniečių šansai?

– Sunku pasakyti, nes Eurolygoje yra pasikeitęs varžybų formatas ir konkuruoja tik labai stiprūs klubai. Vertinant pagal biudžetą, „Žalgiriui“ tikrai bus sunku. Varžovai atrodo pajėgūs, su didesniais pinigais, garsesnėmis pavardėmis. Bet yra posakis, jog ne visada pinigai laimi. Manau, tai „Žalgiriui“ bus papildoma motyvacija, nors, aišku, daug kas priklausys ir nuo sėkmės.

„Lietuvos rytas“ su Kauno „Žalgiriu“ Vilniaus „Siemens“ arenoje susitinka jau šį šeštadienį 16:45.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.